KATYONİK VE ANYONİK POLİELEKTROLİT SATIN ALINACAKTIR
SAKARYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ (SASKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Katyonik ve Anyonik Polielektrolit mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İKN : 2023/985894

 

1-İdarenin
a) Adı : SAKARYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ (SASKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
b) Adresi : Mithatpaşa Mah. Kudüs Cad. No:45/5 54100 ADAPAZARI/SAKARYA
c) Telefon ve faks numarası : 2648882000 - 2642783855
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-İhale konusu mal alımın

a) Adı : Katyonik ve Anyonik Polielektrolit
b) Niteliği, türü ve miktarı : Toplam 52.000 kg Katyonik Polielektrolit, 4.000 Kg Anyonik Polielektrolit Alımı
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer : Karaman Atıksu Arıtma Tesisi, Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi, Hendek Atıksu Arıtma Tesisi, Geyve Atıksu Arıtma Tesisi, Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi, Karasu Atıksu Arıtma Tesisi ve Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesislerinde bulunan depolara mesai saatleri içinde teslim edilecektir.
ç) Süresi/teslim tarihi : İşe başlanmasını müteakip 12 ay içinde 5 Parti halinde teknik şartnamede belirtilen şekilde malzemeler teslim edilecektir.
d) İşe başlama tarihi : Sözleşmenin imzalanmasına müteakip ilk iş günü işe başlanır

3-İhalenin

a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati : 12.10.2023 - 11:00
b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres) : SASKİ Genel Müdürlüğü Adapazarı/SAKARYA

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.

 

4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. Yetkili satıcılığı veya imalatçılığı gösteren belgelere ilişkin bilgiler:
a) İmalatçı ise imalatçı olduğunu gösteren belge veya belgelere ilişkin bilgiler,
b) Yetkili satıcı veya yetkili temsilci ise yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belge veya belgelere ilişkin bilgiler,
c) Türkiye’de serbest bölgelerde faaliyet gösteriyor ise yukarıdaki belgelerde belirtilen serbest bölge faliyet belgesine ilişkin bilgiler.
İsteklilerin yukarıda sayılan bilgilerden, kendi durumuna uygun bilgi veya bilgileri belirten isteklilerin yeterlik bilgileri tablosu uygun kabul edilir. İsteklinin imalatçı olduğu aşağıdaki belgelerdeki bilgiler ile tevsik edilir.
a) Aday veya İstekli adına düzenlenen Sanayi Sicil Belgesi,
b) Adayın veya  İsteklinin üyesi olduğu meslek odası tarafından aday veya  istekli adına düzenlenen Kapasite Raporu,
c) Adayın veya İsteklinin kayıtlı olduğu meslek odası tarafından aday veya  istekli adına düzenlenen İmalat Yeterlik Belgesi
d) Adaylar veya İsteklilerin adlarına veya unvanlarına düzenlenmiş olan teklif ettikleri mallara ilişkin yerli malı belgesi veya teknolojik ürün deneyim belgesi,
4.3.2. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğraflarına ilişkin bilgiler ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları:
7.5.6.1 İstekiler ürünlerine ait biyolojik parçalanabilir ve toksik etkili olmadığına dair analiz raporunu Yeterlik Bilgilieri Tablosunda beyan etmek zorundadır.
7.5.6.2 İstekliler ürünlerine ait teknik özellikleri gösteren analiz raporunu Yeterlik Bilgilieri Tablsosunda beyan etmek zorundadır.
7.5.6.3 İstekliler, İDARE tarafından dekantörlerde yapılacak denemelerde kullanılmak üzere, Karaman Atıksu Arıtma Tesisi için 50 kg, Akyazı, Hendek, Karasu, Geyve ve Kocaali Atıksu Arıtma Tesisleri için 25 kg’ dan az olmamak üzere (JAR testlerinin sonucunda belirledikleri uygun ürünü) orijinal paketli tüm numuneleri  ilgili atıksu arıtma tesisine teslim edeceklerdir. İstekiler numuneleri teslim ettiklerine dair tutanağı Yeterlik Bilgileri Tablsunda Beyan etmek zorundadır.

5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir.
Fiyat Dışı Unsur Değerlendirme Yöntemi: Diğer (Manuel Giriş)

Fiyat Dışı Unsur Formülü, Tanımı ve Açıklamaları
Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, fiyat dışı unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir. Dekantörlerde yapılan denemelerde susuzlaştırma işleminde kullanılan polimer miktarını belirlemek için sisteme giren % KM oranı bilinen çamura %0,2 konsantrasyonunda polimer dozlanır. Susuzlaştırma işlemi sonucunda tüketilen polielektrolit ve susuzlaştırılan çamur miktarı debimetreden okunur. Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin belirlenmesi aşağıdaki formüle göre yapılır. Optimum Dozaj (kg/ton) = Polimer Sarfiyatı (m3) x Polimer Konsantrasyonu (0,2) / Susuzlaştırılan Çamur Miktarı (m3) x Çamur Konsantrasyonu Birim Maliyet Hesabı = İhale Birim Fiyatı (TL/kg) x Belirlenen Optimum Dozaj (kg/ton) -İçmesuyu arıtma tesisinde kullanılacak olan katyonik ve anyonik polielektrolitlerde ekonomik açıdan en avantajlı teklif belirlenirken, numune için test yapılmayacaktır.

6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecek olup yerli malı teklif eden yerli istekliye ihalenin tamamında % 15 (yüzde on beş) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.
7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.
8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.
9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
10. Bu ihalede, kısmı teklif verilebilir.
11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.
13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (YüzYirmi) takvim günüdür.
14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
15. Diğer hususlar:
Teklif fiyatı ihale komisyonu tarafından aşırı düşük olarak tespit edilen isteklilerden Kanunun 38 inci maddesine göre açıklama istenecektir.

 

#ilangovtr Basın No ILN01894361