Bugün itibarıyla kayak merkezinde yalnızca 2 otel kapılarını açarken, pistlerin yaklaşık yüzde 80’inin kullanıma hazır olduğu bildirildi.
Facianın ardından yürütülen güvenlik ve ruhsat süreçleri nedeniyle Kartalkaya’daki birçok tesis sezona henüz başlayamadı. Grand Kartal Otel’in hemen yanında bulunan ve yanan otelin sahiplerinin akrabalarına ait olduğu belirtilen otele giden yol, jandarma ekiplerince güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Kayak merkezindeki diğer bir otelin ise yangın güvenliği sistemleriyle ilgili ruhsat çalışmalarının devam etmesi nedeniyle hizmete açılmadığı öğrenildi.
Pistlerin yüzde 80’i açık
Yeni sezonun ilk günlerinde, yapay karla desteklenen pistlerde kayak keyfi yeniden başlarken, tatilcilerin bölgeye gelişi de kademeli olarak artmaya başladı. Açılan 2 otelin, yangın güvenliği başta olmak üzere gerekli tedbirler kapsamında yaklaşık 5 milyon dolarlık yatırım yaptığı belirtildi.
Kartalkaya’daki 2 otelin Genel Müdürü Yusuf Avcı, sezonun bugün itibarıyla başladığını belirterek, “Pistlerimizin yaklaşık yüzde 80’i açık durumda. Yapay karla da destekledik. Şu anda kayak yapmak için oldukça uygun bir dönemden geçiyoruz. Misafirlerimizin ulaşım, konaklama ve kişisel güvenliği başta olmak üzere her konuda gerekli önlemleri aldık. Uluslararası akreditasyona sahip firmalarla birlikte tüm raporlamalarımızı tamamladık. Bu sezonu huzur ve güven içinde geçirmek istiyoruz” dedi.
Doluluk beklentisi yüzde 60-70
Sezonun açılmasıyla birlikte misafirlerin otele giriş yapmaya başladığını ifade eden Avcı, rezervasyonların özellikle yılbaşı dönemi için artış gösterdiğini söyledi. Avcı, “Net bir oran vermek zor ancak yüzde 60-70 civarında bir doluluk bekliyoruz. Kar yağışıyla birlikte bu oranın daha da yükseleceğine inanıyoruz. Önümüzdeki hafta beklenen kar yağışıyla rezervasyonların hızlanmasını öngörüyoruz” diye konuştu.
Kartalkaya’da, yaşanan büyük facianın gölgesinde başlayan sezonun, alınan güvenlik önlemleri ve denetimlerle birlikte ilerleyen günlerde daha da hareketlenmesi bekleniyor.





