Edinilen bilgilere göre, Karadeniz’de etkisini artıran yoğun dalga, olumsuz deniz şartları ve güçlü akıntılar nedeniyle bugün öğle saatlerinden itibaren Karasu ve Kocaali sahillerinde denize girilmesine izin verilmiyor.

Dalga ve Rip Akıntısı Tehlikesi

Denizde oluşan yüksek dalgaların yanı sıra özellikle yüzücüler açısından büyük risk taşıyan rip akıntısı nedeniyle tedbir kararı alındı.

Sahillerde görev yapan ekiplerin vatandaşları uyardığı ve can güvenliği açısından denize girilmemesi gerektiğini bildirdiği öğrenildi.

Karasu’da Tüm Plaj ve Sahillerde Yasak

Karasu ilçesinde olumsuz deniz koşulları nedeniyle ilçe genelindeki tüm plaj ve sahillerde denize girişlerin yasaklandığı bildirildi.

“Fiyat İçin DM” Diyenler Dikkat!
“Fiyat İçin DM” Diyenler Dikkat!
İçeriği Görüntüle

Karadeniz’de etkili olan dalga ve güçlü akıntıların yüzücüler açısından ciddi tehlike oluşturabileceğine dikkat çekilirken, vatandaşların yapılan uyarılara ve alınan tedbirlere uymaları istendi.

Kocaali’de de Denize Girilemiyor

Benzer şekilde Kocaali sahillerinde de olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle denize girişlere izin verilmiyor.

Özellikle rip akıntısının kıyıdan açığa doğru güçlü bir şekilde hareket edebilmesi nedeniyle iyi yüzme bilen kişiler açısından dahi tehlike oluşturabileceği belirtiliyor.

Karasu ve Kocaali’de sahile gidecek vatandaşların denize giriş yasağına uymaları ve görevlilerin uyarılarını dikkate almaları istendi.

Kaynak: sosyal medya