İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Interpol-Europol Daire Başkanlığı ve MASAK destekleriyle yürütülen çalışmalar kapsamında; Uluslararası düzeyde faaliyet gösteren suç örgütünün, farklı ülke ve illerde uyuşturucu madde imalatı, sevkiyatı ve dağıtımını organize ettiği tespit edildi.

Drift pahalıya patladı! 143 bin TL ceza kesildi
Drift pahalıya patladı! 143 bin TL ceza kesildi
İçeriği Görüntüle

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin yürüttüğü çalışmaların ardından İstanbul merkezli Antalya, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Hakkari, Hatay, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Sakarya, Samsun ve Van’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlara 2 Bin Personel Katıldı

Yaklaşık 2 bin personelin katıldığı operasyonlarda 42 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin uluslararası düzeyde farklı ülke ve illerde uyuşturucu madde imalatı, sevkiyatı ve dağıtımını organize ettikleri; kimyasal maddelerin temini ile uluslararası sevkiyatların nakliye ve lojistik süreçlerinde görev aldıkları tespit edildi.

Şifreli haberleşme verilerinin incelenmesi sonucunda şebekenin uluslararası tedarik faaliyetleri ile Türkiye içindeki dağıtım ağı arasındaki bağlantıların ortaya çıkarıldığı belirtildi.

Yürütülen incelemelerde şebekenin eroin, esrar ve kokain olmak üzere toplam 10 ton 100 kilogram uyuşturucu maddeyle bağlantılı olduğu belirlendi.

7 Milyar 657 Milyon TL’lik Mal Varlığına El Konuldu

Soruşturma kapsamında suçtan elde edildiği ve aklama faaliyetlerine konu olduğu tespit edilen toplam 7 milyar 657 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu.

Tedbir uygulanan mal varlıkları arasında 163 gerçek kişiye ait banka hesapları ve kripto varlıklar, 556 taşınmaz, 155 motorlu taşıt ve 71 şirketteki ortaklık payları yer aldı.

Çiftçi: “Kirli Paranın Kaynağının da Peşindeyiz”

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, operasyonun ardından yaptığı açıklamada uyuşturucu ticaretinin yanı sıra suç gelirlerinin finansmanı ve aklanmasına yönelik mücadelenin de sürdürüleceğini belirtti.

Çiftçi, “Biz yalnızca zehir tacirlerinin değil, bu kirli ticareti örgütleyenlerin, finanse edenlerin ve suç gelirlerini aklamaya çalışanların da peşindeyiz” ifadelerini kullandı.

Operasyonda görev alan Emniyet Teşkilatı, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Interpol-Europol Daire Başkanlığı, MASAK, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına teşekkür edildi.

Kaynak: Basın Bülteni