Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen 4. Pist ve İlave Yatırımların Açılış Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Erdoğan, havacılık sektöründeki yatırımlara ve Türkiye'nin ulaşım alanındaki hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Açılışı yapılan projelerde emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, yeni yatırımların İstanbul Havalimanı'nın hizmet kapasitesine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
BEKLEME SÜRELERİ AZALACAK, YAKIT TASARRUFU SAĞLANACAK
Yeni pist ve ilave yatırımların havalimanındaki operasyonel süreçleri iyileştireceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırımlarımız havalimanımıza çok önemli katkılar yapacak. Taksi ve bekleme sürelerinden, yakıt ve zaman tasarrufuna kadar bu yatırımlar hizmet standartlarını yükseltecektir" dedi.
Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nın küresel bağlantı gücüne de dikkat çekerek havalimanının bu alanda dünya lideri olduğunu ifade etti.
"67 ÜLKEDEN 1,5 MİLYAR İNSAN 4 SAATTE TÜRKİYE'YE GELEBİLİYOR"
Türkiye'nin coğrafi konumunun ulaşım ve ticaret açısından önemli avantajlar sunduğunu vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye olarak dünya haritasında çok müstesna bir konumdayız. 67 ülkeden 1,5 milyar insan 4 saatte ülkemize gelebiliyor. Kara, deniz ve demiryollarını da hesaba katınca Türkiye'nin bağlantı haritası çok net şekilde ortaya çıkıyor."
Türkiye'nin sahip olduğu coğrafi avantajları değerlendirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Erdoğan, ulaşım yatırımlarının bu doğrultuda devam edeceğini söyledi.
"86 MİLYONUN DAHA RAHAT YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Konuşmasında hükümetin hizmet politikalarına da değinen Erdoğan, vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için çalıştıklarını ifade etti.
Erdoğan, "86 milyonun daha rahat yaşaması için dişimizi tırnağımıza takıyoruz. Her bir ferdimizin kendini güvende hissetmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bizim bu millete karşı ödememiz gereken borcumuz var" diye konuştu.
Sağlık, güvenlik, dış politika ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.
"AKTİF HAVALİMANI SAYIMIZ 60'A ÇIKACAK"
Türkiye'nin havacılık altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımların devam edeceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aktif havalimanı sayısının 60'a ulaşacağını duyurdu.
Erdoğan, "Dünyanın gözbebeği İstanbul'umuzun ve ülkemizi güçlendirecek yatırımları vites yükselterek devreye almayı sürdürüyoruz. Aktif havalimanı sayımız 60'a çıkacak. Havayolunu halkın yolu haline getirdik" ifadelerini kullandı.




