Sakarya’da sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Çark Caddesi’nde düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşünde, İsrail’in Gazze’deki saldırıları protesto edildi. İkra İlim ve Kültür Merkezi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Filistin bayrakları ve dövizler taşıyan grup, saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli yöneticilerin fotoğraflarını da kortejde bulundurdu. Yürüyüş öncesinde Çark Caddesi Şerefiye Camii önünde toplanan vatandaşlar, yere serilen İsrail ve ABD bayraklarını çiğneyerek tepkilerini ortaya koydu.

Katılımcılar, bayrakların üzerinden geçtikten sonra kortej halinde yürüyüşe devam etti. Protesto yürüyüşü boyunca Filistin’e destek sloganları atıldı.

Etkinlik, yoğun katılımla gerçekleşirken, Sakaryalı vatandaşlar Filistin halkına destek mesajları verdi.

Muhabir: şevval geçin