Hendek Belediyesi 2026 yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Ana Hizmet Binası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı İrfan Püsküllü başkanlığında yapılan toplantıda, ilçenin geleceğine yönelik yatırımlar, devam eden çalışmalar ve planlanan projeler ele alındı.

Meclis toplantısında gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Başkan İrfan Püsküllü, Hendek’in gelişimi için tüm kurumlarla koordinasyon içerisinde çalıştıklarını belirterek ilçede hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

KEMALİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Kemaliye Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Başkan Püsküllü, 5 binlik imar planının onaylandığını, binlik imar planı sürecinin ise devam ettiğini söyledi.

Bölgede bulunan üç binanın konumuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ve beraberindeki heyetle görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Püsküllü, söz konusu yapıların başka bir alana taşınması ve binlik planın onaylanması konusunda girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

Binlik imar planının onaylanmasının ardından ruhsat aşamasına geçilebileceğini belirten Püsküllü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hibe ve kredi desteklerinden yararlanarak projeleri hazır hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Vatandaşların uzlaşma sürecine katılımının önemine dikkat çeken Püsküllü, belediyenin kendi hisseleri konusunda da fedakârlık yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

HENDEK’İN İÇME SUYU ALTYAPISI YENİLENİYOR

SASKİ tarafından ilçede sürdürülen içme suyu altyapı yatırımları hakkında da bilgi veren Başkan Püsküllü, kullanım ömrünü tamamlayan asbestli boruların yenilendiğini açıkladı.

Özellikle Yenimahalle’de devam eden çalışmalarla altyapının güçlendirildiğini belirten Püsküllü, yatırımlarından dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve SASKİ Genel Müdürü Seyit Sakallıoğlu’na teşekkür etti.

Benzine 4,80 TL indirim geliyor! Depo doldurmak ucuzlayacak
Benzine 4,80 TL indirim geliyor! Depo doldurmak ucuzlayacak
İçeriği Görüntüle

ULUDERE ÇAYI’NDA ISLAH ÇALIŞMALARINDA SON AŞAMA

TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede doğalgaz ve yol ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Püsküllü, Hendek Belediyesi olarak yolların açılması ve ana yolların yapılması için dolgu malzemesi desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Kanalizasyon bağlantısının da kısa sürede tamamlanacağını belirten Püsküllü, Uludere Çayı’ndaki ıslah çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Uludere’den Çağlayan’a kadar uzanan bölümde menfez çalışmalarının tamamlanacağını belirten Püsküllü, bölgede rekreasyon alanları, korkuluklar ve köprülerin de yapılacağını kaydetti.

HAYVAN PAZARI VE MEZBAHANE TAŞINACAK

Mevcut mezbahanenin hizmet şartlarının yetersiz olduğunu dile getiren Başkan Püsküllü, hayvan pazarı ve mezbahanenin şehir merkezinden taşınmasını istediklerini açıkladı.

Yeni bir mezbahane yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara belediye olarak destek vermeye hazır olduklarını belirten Püsküllü, bu konuda yeni bir yatırımın önemine dikkat çekti.

YENİ BELEDİYE BİNASINDA HEDEF MART 2027

Hendek’te merakla beklenen yeni belediye binası projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Püsküllü, son ölçümlerin yapıldığını ve kazık çalışmalarına başlanacağını duyurdu.

Projenin belediyenin öz kaynakları ve iştiraki HENPAŞ üzerinden hayata geçirilmesinin planlandığını belirten Püsküllü, hedeflerinin Mart 2027’ye kadar binanın kaba inşaatını tamamlamak olduğunu söyledi.

Binanın kalan bölümlerinin ise belediyenin bütçe imkânları doğrultusunda aşamalı şekilde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti.

KENT MEYDANI PROJESİNDE VATANDAŞLAR KARAR VERECEK

Kent Meydanı ve Otopark Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Püsküllü, proje kapsamında dört farklı alternatif hazırlandığını açıkladı.

Hazırlanan projelerin belediyenin internet sitesi üzerinden vatandaşların beğenisine sunulacağını belirten Püsküllü, en fazla oy alan projenin uygulanacağını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalıştıklarını ifade eden Püsküllü, yıl sonuna kadar kazı çalışmalarına başlamayı hedeflediklerini kaydetti.

YENİ KÜTÜPHANE İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Hendek’e kazandırılması planlanan yeni kütüphane binasıyla ilgili de açıklama yapan Püsküllü, ödemenin büyük bölümünün gerçekleştirildiğini ancak Kütüphaneler Genel Müdürlüğünden gerekli yazının beklendiğini söyledi.

Sürecin hızlandırılması amacıyla AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci ile birlikte Kütüphaneler Genel Müdürlüğü nezdinde görüşmeler yapacaklarını belirtti.

TIRLAR MAHALLE ARALARINA PARK EDEMEYECEK

Yenimahalle’de CP Yem bölgesinde tırların park edebileceği yeni bir alan hazırladıklarını açıklayan Başkan Püsküllü, mahalle aralarında tır park edilmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

Özellikle engelli okulu ve lise çevresinde yaşanan trafik yoğunluğuna dikkat çeken Püsküllü, çocukların güvenliği için denetimlerin artırılacağını belirtti. Kurallara uymayan araçlara zabıta ekipleri tarafından cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

HENDEK’TE SPOR YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Hendek’in spor tesisleri bakımından önemli bir altyapıya sahip olduğunu belirten Püsküllü, ilçede üç spor salonunun bulunduğunu ve Gençlik Merkezi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Sentetik sahanın tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulduğunu ifade eden Püsküllü, Akovaspor için saha yapım çalışmalarının da sürdüğünü açıkladı.

Spor tesislerinin yalnızca yapımına değil, bakımına da önem verdiklerini vurguladı.

E-5 KARAYOLU İÇİN ALT VE ÜST GEÇİT GİRİŞİMİ

E-5 (D-100) Karayolu üzerinde yapılması planlanan alt ve üst geçit projelerine ilişkin de bilgi veren Başkan Püsküllü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı nezdinde üç kez görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Projenin hayata geçirilmesi için Cumhurbaşkanlığı düzeyinde karar gerektiğinin kendilerine iletildiğini belirten Püsküllü, Büyükşehir Belediyesi ve milletvekilleriyle birlikte konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti.

HASTANE YOLUNDA AYDINLATMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Vatandaşların uzun süredir beklediği aydınlatma çalışmaları da başladı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi başta olmak üzere Dr. Cevdet Şahinli Caddesi, 4083. Sokak ve 2123. Sokak’ta aydınlatma çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Püsküllü, aydınlatma direklerinin değişiminin Hendek Belediyesi, altyapı çalışmalarının ise SEDAŞ ekipleri tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin daha aydınlık ve güvenli hale gelmesi hedefleniyor.

9 GÜNDEM MADDESİ KARARA BAĞLANDI

Başkan İrfan Püsküllü’nün açıklamalarının ardından meclis gündemine geçildi.

Toplantıda 9 gündem maddesi görüşüldü. İlk iki madde kapsamında Punabey Mahallesi'ndeki 855 metrekarelik taşınmazın belediye tarafından satın alınması ve Gündoğan Mahallesi'ndeki taşınmazlara ilişkin tevhit ve ifraz işlemleri için Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Hendek Belediyesi iştiraki HENPAŞ AŞ'nin 6 Kasım 2026 tarihinde yapılacak genel kurulunda belediyeyi temsil etmek üzere Bilal Deniz'in görevlendirilmesi ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Sümbüllü Mahallesi'ndeki belediyeye ait taşınmaz üzerine cami yapılmasına ilişkin işlemlerin yürütülmesi için Sümbüllü Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğine yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Necatipaşa (Çağlayan) Mahallesi'ndeki 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile TEM Hendek Bağlantı Yolu Başpınar Kavşağı Projesi'nin imar planlarına işlenmesine ilişkin maddeler oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Yukarıçalıca, Eskibıçkı ve Kırktepe mahallelerinin kırsal yerleşim alan sınırlarının belirlenmesine ilişkin komisyon raporları ise komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının sonunda Başkan İrfan Püsküllü, alınan kararların Hendek için hayırlı olmasını dileyerek meclis toplantısını sonlandırdı.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ