İl Müdürü Durmuş’un mesajı şöyle; 
“Güzide şehrimin güzel insanları, ‘Milli egemenlik kayıtsız şartsız Türk milletinindir.’ sözünün bu şanlı millete bayram edilişinin 100.yılına erdik. Gurur ve mutluluğumuz sonsuzdur.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberinde yer alan   silah arkadaşlarına, adsız nice kahramanımıza saygımız ve şükranımız, ebedi borcumuzdur. Bu kahramanlarımız ki yazdıkları yüce destanı, bizlere övünç kaynağı etmiştir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; bir milletin varlık ve ebedilik savaşından süzülerek, geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan edilmiş, güzel başlarına taç edilmiş tek bayramdır ve bu manada değeri büyüktür. 
Ulusal egemenliğin 100.yıl kutlamasında, ne mutlu bize ki; birlik ve beraberliğin sabırla perçinlendiği bir zafere daha ulaşmanın gayreti içindeyiz bu günlerde.  Unutmayalım ki; "Milli Egemenlik" bir toplumun, kuvvetini bilinç ve irade ile geleceğe taşıması demektir. Yine unutmayalım ki; zorlukların, engellerin tarihin hiçbir döneminde yenik düşüremediği yüce Türk milleti şüphesiz bu sınavı da hakkıyla verecektir Rabbimizin izni ve inayeti ile…
Yavrularım!
En çok da sizleredir sözlerim, 
Yaşasın 23 Nisan!
“Yaşasın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” demenin yeri mi olur?
“100ügüzelbayramıözel” diyerek “Yüz Yıllarca Yaşa 23 Nisan" sloganı ile hafta boyunca sürecek bir program hediye etmek istedik siz kıymetli çocuklarımıza. Şenliğimizin her aşaması, inanıyoruz ki sizlerin katılımı ile anlamlanacak.
Haydi gelin, evlerimizi ve balkonlarımızı bayraklarla süsleyelim. Coşkumuz evlerimizden taşsın, neşemiz astığımız bayraklar eşliğinde göklere selam dursun. 23 Nisan şiirleri ile sosyal medyadan meydan okuyalım bu zahmetli günlere.
Pankartlar açılıp meşaleler yakılırken; sizin güzel gözleriniz ışık ışık, alev alev bizlere kuvvet olsun.
Dünya çocukları ile gerçekleştireceğimiz online bağlantılı ev sahipliğimizde, ”Yurtta Barış Dünyada Barış" sözünü; Türk çocuğuna  yaraşır bir onurla siz  söyleyin kızlı erkekli…
Bakanlığımızın, 23 Nisan’ın 100. yıl dönümüne özel hazırladığı “100.Yıl Marşını” gönül birliği ile dillendirelim.
Bu defa evlerimizde kutlayacağımız bayramımız; okullarımızda ereceğimiz nicelerine işaret olsun, inanç ve güven olsun yüreklerde.
Yarınlarımızın teminatı güzel çocuklarım evvel gelmek üzere; bu süreci sabır ve gayretle yürütmeye emek eden anne babaların, büyük annelerin, büyük babaların, değerli öğretmenlerimizin, fedakar sağlık mensuplarımızın ve tüm eğitim camiamızın 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'nı en kalbi duygularımla kutlarım. Bu bayram hepimizindir. Sağlıkla kalınız.”

Editör: Haber Merkezi