Başkan Mustafa Yıldız, israfın önlenmesine ilişkin önemli uyarılar içeren yazılı basın açıklaması yaptı.

DİNİMİZDE DE YERİ YOK
Yıldız; “Toplumda israf konusunu gündemde tutmalıyız. Önümüzdeki yakın gelecekte dünya nüfusu on milyarı, ülkemizin nüfusunun da yüz milyonu bulması bekleniyor. Dünyada olumsuz yönde ilerleyen iklim değişikliği, tarım ve hayvancılığı maalesef olumsuz yönde etkileyecektir.

Vatandaşlar olarak su ve gıda israfına karşı çok dikkatli olmalıyız. Bu israftan dolayı topluma karşı sorumluyuz. Dinimiz de her türlü israfı haram kılıyor. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed akan dereden abdest alırken dahi suyu israf etmememiz konusunda bizleri uyarıyor. İsraf konusunda gençlerimizi gelecek için iyi eğitmeliyiz.

YAŞAM ŞEKLİ
İsraf konusunda biz insanlık başta atmosferdeki sera gazlarının artışına bağlı olarak iklim değişikliği  olarak gerekli önlemleri  almazsak, öncelikle tarım ve beraberinde

 hayvancılığın gelişimi olumsuz etkilenecektir. Bunun sonuncunda yeterli gıda temin edilemeyecek. Bu da zamanla yetersiz gıdaya bağlı olarak  kıtlığı getirecektir. Ülkemizde obezite oranı %22,2’ye ulaştı. Gelişmiş ülkelerde ör. ABD %38,8 ulaştı. Dünyada gelişmiş ülkelerin çoğunda obeziteyle mücadele edilirken Afrika’da insanlar açlıkla mücadele ediyor. Bizler bunu göz önünde bulundurup yaşam şeklimizi buna göre uyarlamalıyız. Devletimiz üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Önemli olan biz vatandaşlar olarak üzerimize düşeni hakkıyla yapıyor muyuz?”

Editör: Haber Merkezi