Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonuna bağlı olan yerel Kültür Dernekleri Taraklı Yerel Kültür Derneği ev sahipliğinde yemekli toplantıda bir araya geldi. Taraklı Termal Tesislerinde düzenlenen akşam yemeğinden sonra Taraklı Yerel Kültür Derneği’nde Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Özgür Aygün Başkanlığında bir araya gelen federasyona üye dernek başkanları ve yöneticileri 2016 yılı faaliyetleri ve 2017 yılında gerçekleşebilecek faaliyetler hakkında fikir alış verişinde bulundu.

Geyve Yerel Kültür Derneği Başkanı Namık Cihan  Doğancıl Mahallesi’nde kurulması düşünülen çimento fabrikası için geçtiğimiz günlerde çevreye vereceği zararlar nedeniyle yapılan eyleme destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.Cihan çimento fabrikasının kurulmaması için mücadeleyi büyük kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.Derneklerin faaliyetleri arasında olan tarım çalışmalarını da değerlendiren dernek yöneticileri organik tarım konusunda çalışmalarını yoğunlaştırma kararı aldılar.

Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Özgür Aygün de toplantıda yapılan görüşmelerin çok faydalı görüşmeler olduğunu belirterek  “Sakarya marka bir şehirdir. Bu şehir için elimizi taşın altına koymak durumundayız. Federasyonumuza bağlı derneklerimiz ile çeşitli etkinliklerle bu şehrin sosyal hayatına katkı sağlayacağız.Şimdiden Sakarya’mıza ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi