Sakarya Yerel Kültür Derneği 7. Olağan Genel kurulu Dernegin Erenler'deki çadırında gerçekleşirken, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Zengin, Muhtarlar, STK temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

"REZERVLERİ GÜÇLÜ TUTMALIYIZ"

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimi örnek gösteren Başkan Babacan, "Vatanın ne kadar değerli olduğunun farkında olmalıyız. Gençlerimizin morali bozuk. İşsizlik var. Ülkemizin gençleri başka ülkelere gitmek istiyor. Ülkemizin beka sorunu bu ülkede değil, kendi yarınlarını başka ülkede aramasıdır. En zor günlerde bu ülke ayağa kalkmayı başardı. Bunu hep beraber yine yapabiliriz. Avrupa'nın en büyük topraklarına sahibiz. En büyük 84 milyonluk nüfus bizde, en genç nüfus bizde. Ama ülkemiz şu anda maalesef varlık içinde yokluk çekiyor. Bunun sebebi plansızlıktır. Ülkemizi güçlük kılmak gerekiyor. İtibarıyla, ordusuyla ve ekonomisi ile güçlü kılmalıyız. Merkez Bankasının rezervlerini güçlü tutmak zorundayız" dedi.

"DOĞRUNUN YANINDA DURMALIYIZ"

Ülkeyi güçlü tutmak gerektiğini vurgulayan Başkan Babacan, "Bu ülkeyi her şeyiyle güçlü kılmamız lazım. Ekonomisiyle, ordusuyla ve en önemlisi itibarıyla güçlü kılmamız lazım. İtibarın, sözün gücü ve güvenilir ülke olmak her şeyden kıymetli. Dünyaya ‘ Türkiye yalpa yapmaz, kimseyi yanıltmaz, dimdik ve her zaman doğrunun ve adaletin yanında durur’ dedirtmemiz lazım. İtibarlı bir ülkenin sadece sözüyle dünya üzerinde ne kadar etki yapabileceğini gördüm. Yeri gelir; ekonominizin de ordunuzun da çok daha üzerinde etkiyi sözle yapabilirsiniz. Her daim adaletin, doğrunun ve hakkın yanında durmanız lazım. Ancak böyle etkili olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

YÖNETİM KURULU

Temennilerin ardından yönetim kurul listesi açıklanarak oy kullanıldı. Başkan Şahin'in yeni yönetim listesi ise şu şekilde; Asil üyelerde İbrahim Şahin, Ali Sarı, Cemal Başak, Cemalettin Başkanat, Cevat Özbay, Çetin Kahya, Dinçer Özkan, Engin Yavaş, Ertuğrul Öztürk, Feridun Acar, Hüseyin Hürcan, İbrahim Akçalı, Kadir Sayın, Mustafa Kaytaz, Nadir Öztürk, Necdet Kabasakal, Orhan Yılgenci, Ömer Buruşoğlu, Özer Özçınar, Recep Yılmaz, Selami Gürsoy, Semih Gülşan, Semih Tuna, Serdar Koç, Serkan Çakır, Tuncay Göktaş, Türker Ergül,Cedat Ender Tuna, Yalçın Gezer ve Yılmaz Dünya.

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU

Sakarya Yerel Kültür Derneği Yüksek İstişare Kurulu ise şu şekilde; Necmettin Kırık, Hidayet Yiğit, Cüneyt Demir, Hüsnü Gürpınar, Canip Kaya, İbrahim Tekeoğlu, Adem Arı, İhsan Yıldırım, Ahmet Pekşen, İrfan Bıçakçılar, Ahmet Uzun, İsmail Emlek, Akif Yılmaz, Kemalettin Gürsoy, Alaattin Yilmaz, Levent Ediş, Ali Dünya, Mehmet Sarı, Ali Eroğlu, Mustafa Gavasoğlu, Ali Türkmenoğlu, Muzaffer Kabacani Azmi Çelebi, Nazif Keskin, Bahattin Kılınç, Necdet Tömekçe, Birol Öner, Neşet Peker, Cahit Kaytaz, Osman Tekeoğlu, Cavit Öztürk, Recep Alp, Emin Çelik, Sami Bölükbaşı, Ercan Kaçmaz, Sebahattin Karasakal, Erdinç Atalay, Sedat Özbay, Erkal Etçioğlu, Sevket Kӧkҫü, Fahri Özdemir, Tacettin Özkaraman, Fahri Sayın, Talat Yalçın, Fahri Tuna, Vedat Yaşlıca, Fatih Koç, Yakup Alaylı, Feridun Canbaz, Yalçın Akaltın, Gürcan Aslan, Yusuf Kaygusuz, Hamdi Şenoğlu,Yüksel Ayanoğlu. Şevval GEÇİN

Editör: Haber Merkezi