1954 yılından bu yana halkın gözü kulağı ve sesi olan Yeni Sakarya, kuruluşunun 68’nci kuruluş yıldönümünde bu günlere erişmenin sevinç ve gururunu yaşıyor.

Çizgisini yıllarca hiç bozmayan, mazisi başarılarla dolu Yeni Sakarya, şehrimizin en saygın gazetesi olarak daima basın meslek ilkelerine bağlı, hak ve hukuktan yana bir yayıncılık anlayışını sürdürmekte.

Şehrin sorunlarına duyarlı, olaylara sağduyulu ve objektif yaklaşan bir yayın politikası izleyen Yeni Sakarya, ekonomiden siyasete, kültür ve sanattan spora, güncel haberleri, röportajları ve köşe yazarlarıyla her gün ilgiyle okunan bir gazete. Sayfa düzeni, görselliği ve baskısı ile de ulusal basınla eşdeğer kalitede yayınlanan Yeni Sakarya, yerel basının bir çoğuna fark atıyor.

90’lı yıllarda Sakarya’da başladığım gazetecilik ve sonrasında uzun yıllar sürdürdüğüm radyo yayıncılığının ardından bilgisayar sektöründe açtığım işletme nedeniyle bir süre ara verdiğim basın hayatına yeniden döndüm.

Bu yeniden başlangıçta tercihim tabi ki Yeni Sakarya oldu… Gazetecilikte aynı ruhu taşıdığım ve aynı idealleri paylaştığım kadim dostum Levent Bayri’nin görev yaptığı bir gazetede olmak benim için ayrı bir onurdu. Şehrimizin duayen gazetecisi Zeki Aydıntepe gibi meslekte yılların tecrübesine sahip bir ağabey ile tanıştıktan sonra kendimi bu ailenin içinde buldum. Artık tüm enerjimizi Yeni Sakarya için harcıyoruz.

Haber merkezine destek amacıyla tüm imkanlarımı seferber ederken, hem gazetemiz hem web sitemiz için özel haberler, röportajlar ve söyleşiler ile okurlarımız ve takipçilerimize farklı şeyler sunma gayretindeyiz.

Yaklaşık iki yıl önce açtığım Fısıltı Haberleri adını taşıyan haber sitesi ve ona bağlı sosyal medyası bugün Sakarya ve Türkiye’de en çok beğenilen, takip edilen bir sanal mecra haline geldi. Bu gücü Yeni Sakarya için kullanırken ortak içeriklerle okuyucu kitlemizi her geçen gün büyütürken bu sanal rekabet ortamında yenisakarya.com için en iyiyi verme adına çalışmalarımız sürecek.

Sanal medya her ne kadar hızlı bir iletişim aracı olsa da gazetenin her zaman ayrı bir yeri var. Tüm internet haber sitelerine rağmen basılı medyanın gücü yadsınamaz bir gerçek. Yeni Sakarya’nın sadık okurlarının devamlılığı bunun en büyük göstergesi… Buna karşılık olarak, salgının yol açtığı krizlerle dolu zorlu sürece rağmen kalitesinden ödün vermeden yayın hayatını sürdürürken, uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında dahi okurlarımızdan uzak kalmadık. Yasaklı hafta sonları dışarıya çıkamayan vatandaşlarımız için gazetelerini ücretsiz olarak evlerine kadar ulaştırmamız büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Gücünü okurlarından alan Yeni Sakarya için her güzel çalışmanın yanında olmaya, destek vermeye devam edeceğiz.

Kuruluşumuzun 68. yılını büyük onur ve gururlu kutlarken Yeni Sakarya’yı bu günlere getiren okurlarımız ile nice yıllar birlikte olmak dileğiyle, Nice başarılı yıllara.

SABAHATTİN BİRİNCİ

Editör: Haber Merkezi