Vali Kaldırım mesajında şu ifadelere yer verdi;
"Aile kurumunun ana unsuru, değerlerimizin temsilcisi ve koruyucusu, geleceğimizin mimarı olan kadınlarımız içtimai ve sosyal hayatta daima müstesna bir yere sahip olmuş, hayatımızın her alanında sınırsız sevgisi, hoşgörüsü, çalışkanlığı, fedakârlığı ve üretkenliği ile iştigal ettiği her işte başarılarıyla göğsümüzü kabartmış, topluma kattığı değer, yetiştirdiği evlatlar ve hayatın her alanında oluşturduğu katma değerler ile gelişmiş ve medeni toplum olmanın en önemli göstergesi olmuşlardır.

Ne mutludur ki, cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın, kadını ve erkeği madalyonun iki yüzü gibi telakki eden bir medeniyetin mirasçılarıyız. Milletlerin ve ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin bir ölçütü de kadına verilen değer ve gösterilen saygı, sağlanan haklar ve onların toplum hayatına katılma düzeyleridir.

Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan ihtimal yoktur” diyerek Türk kadınına sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, iş dünyasında, bilim ve sporda, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının yolunu açmıştır.

KADINLARIMIZ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞMAKTADIR

Bizim köklü geleneklerimiz ve medeniyet tasavvurumuz bu anlayışı bir vazife olarak omuzlarımıza yüklemektedir. Bundan ötürüdür ki, bugün kadınlarımız toplumsal hayatın her alanında başarıyla yer almakta, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için başrol üstlenmekte ve hangi alanda olursa olsun üzerlerine deruhte ettikleri görev ve sorumlulukla başarıdan başarıya koşmaktadırlar.

Ülkemize hizmetleriyle değer katan, tüm kadınlarımıza örnek olacak başarılarıyla adından söz ettiren, genç nesillere ışık tutan, geleceğimize yönelik tehditler karşısında dimdik duran, cesur ve özgüveni yüksek kadınlarımız geleceğimizin inşasında en önemli güvencemizdir.

Tarihimiz boyunca her alanda ailesinin, aziz milletimizin ve ülkesinin menfaatlerini gözetmeyi şiar edinen kadınlarımızın, yeni neslin bilinçli, sevgi dolu yetişmesinde ve ülkemizin müreffeh geleceğinin inşasında üzerlerine düşeni geçmişte olduğu gibi ziyadesiyle yerine getirmeye devam edeceklerine olan inancımız, bizim de ileriye daha umutlu bakmamızı sağlamaktadır.

PANDEMİ UYARILARI

Bunların yanı sıra şu hususu da özellikle vurgulamak isterim. Malum son iki yıldır bütün dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de etkisini devam ettirmekte olan pandemi sürecinde, kadınlarımızın tedbirler konusundaki hassasiyetleri, kararlı ve bilinçli tutumunun, hepimizi derinden etkileyen bu sıkıntıyı kısa zamanda bertaraf etmemizde büyük bir etkisi olacağı inancındayız. Malum İl olarak salgınla yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Virüs maalesef kapalı ortamlarda çok hızlı bulaşıyor. Salgını hayatımızdan çıkarmak için tüm kural ve tedbirlere titizlikle uyumalıyız. Bu nedenle Sakarya ilimizde salgının en hızlı yayılma nedeni olan ev ziyaretleri, hangi nedenle olursa olsun evlerde ve kapalı mekanlarda bir araya gelmeleri sonlandırmalıyız, taziye, mevlid gibi faaliyetlere bir an önce son vermemiz gerekiyor. Hastalık bulaştırmanın, ciddi bir hak ihlali, dini sorumluluk ve kul hakkına girmek olduğunun da bilincinde olarak, Peygamber Efendimizin (s.a.s) salgın dönemlerinde evlerinizde kalın tavsiyesine uyarak ev ziyaretleri yapmama, misafir kabul etmeme ve özellikle cenazeler sonrası taziye, mevlid gibi bir araya gelmelerin yapılmaması konusunda Sakaryalı kadınlarımızdan özel hassasiyet bekliyorum.

15 GÜN ÇOK ÖNEMLİ

Özellikle önümüzdeki 15 gün salgının etkisinin azaltılması için çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Tüm Sakaryalı kadınlarımızın bir seferberlik halinde kurallara tam uymalarını, hep birlikte el ele vererek en kısa zamanda kırmızıdan maviye dönme konusunda üstün gayretlerini beklediğimi ifade etmek istiyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin bekası için kahraman evlatlarını vatan uğruna şehit veren şehit anneleri ve eşleri başta olmak üzere başarının, özverinin, fedakârlığın ve metanetin timsali olan tüm kadınların “Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik eder, hepsine ayrı ayrı sevgi ve hürmetlerimi sunarım."

Editör: Haber Merkezi