SATSO Başkanı Akgün Altuğ, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle fikir alışverişi yapmak ve Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı birlikte kutlamak amacıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Meclis Başkanı Talip Kuriş ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısına, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Cem Gün ve Yüksel Avşar, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, Yönetim Kurulu Üyeleri; Bünyamin Müftüoğlu, Hüseyin Ür, Yılmaz Dünya, Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Müjdat Çetin,  Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, RATED Başkanı Remzi Adıyaman, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Engin Kaşdaş, Sakarya’nın ileri gelen gazetecileri, basın mensupları yoğun katılım gösterdi.

----

ÜRETMENİN GÜCÜ
Ekonominin gelişmesi ve ihracatın artması için üretmenin önemine değinen Altuğ, “Üretmeden büyüyemeyiz, tükettiğimizden fazlasını üretmeliyiz. Biz hem zirai hem sınai anlamda üreten bir iliz ve bu anlamda şanslıyız. Sanayi alanında gelişirken hiçbir tarım arazisine zarar vermeden gerçekleştiriyoruz. Birçok yatırımcı Sakarya’da yatırım yapıyor, göç alıyoruz, büyüyen bir iliz. Kent olarak çözülmesi gereken sorunlarımız var elbette. Tek önceliğimiz Sakarya’mızı geliştirmektir. Üretmenin gücüne inanıyorum, ürettikçe büyüyüp gelişeceğiz. Toplumsal refahı düşürmeden, cari açığı kalıcı olarak kapatmanın yolu ihracatı arttırmaktan geçmektedir. Bu konuda ciddi çalışmalar yürütüyoruz” diyerek projeler hakkında bilgi verdi.

----

ŞİFREMİZ54 BİLİNCİ
Altuğ, Şifremiz54 çalışmasına basının desteğinin devam etmesini talep ederek, şunları söyledi: “#şifremiz54 ile amacımız aslında Sakaryalılık ruhunu her zaman taze tutumak ve bu aidiyeti kaybetmemek adına çalışmalar yürütmektir. Bulunduğu konum ve sağladığı avantajlar itibariyle ilimiz geçmişte olduğu gibi bugün de sürekli göç almaya devam ediyor. Hepimizin bir memleket bilinci var ancak Sakaryalılık bilincini de her zaman yaşatmalıyız. Ticaretten, günlük yaşama, kültürel değerlerimizden geleneklerimize kadar yaşadığımız şehri iyi tanımak anlamında bir çıkıştır bu. Anadolu’nun birçok yerinde yaşadığı bu kültür mevcut. Biz de bu aidiyeti güçlendirmeliyiz. Bu konuda yaptığımız çalışmalarla desteklemeye gayret ediyoruz. Kültür Komisyonumuzun Sakarya Yemekleri ile ilgili bir kitap çalışmamız var. Yemek kültürümüz birçok mutfağı içeriyor, bunu Sakarya çatısı altında birleştirerek yapıyoruz.”

----

DOZVOLA BELGESİ 
Karasu Limanı’nda Roro Seferlerinin başladığı bilgisini veren Başkan Altuğ konu ile ilgili şunları dile getirdi: “Sealıne Denizcilik ve Gemi Acentalığı Anonim Şirketi Karasu Şubesi odamız bünyesinde şube kaydını yaptırmış olup aynı zamanda 10 Temmuz 2019 tarihinde ıc karasu limanı ile Ukrayna Chornomorsk Limanı arasında seferler başlamıştır. SATSO Karasu Limanı’nda geçiş belgeleri dağıtım ofisi de çarşamba ve cumartesi günleri olmak üzere haftada iki sefer ihracat yapan nakliye araçlarına yönelik geçiş belgelerini vermeye başlamıştır.  185 metre uzunluğunda ve 21 bin 162 gross ton ağırlığındaki ro-ro gemisi ile seferler gerçekleştirilmektedir. Düzenli seferler 125 tır taşıma kapasitesine sahip olan bu ro-ro gemisi ile devam edecektir. Ro-ro gemisinin tahmini varış süresi 24 – 27 saat arasında değişmektedir. 20 Temmuz 2019 cumartesi günü itibari ile 4. Seferini gerçekleştirmiş olan ro-ro'ya yüklenen tırlar için şu ana kadar 73 adet dozvala belgesi verilmiştir. Söz konusu ro-ro taşımacılığında genel olarak Hatay – Mersin bölgelerinden yaş sebze meyve ihracatı ile bölgemizden dorse, treyler ve nadiren makine ihracatı gerçekleştirilmekte olup, geminin Ukrayna dönüşünde ise genellikle de ülkemize kereste ithalatı yapılmaktadır.” SATSO Medya Buluşması Programı’nda basın mensupları, Sakarya ve SATSO ile ilgili görüş ve önerilerini SATSO Yönetimi ile paylaştı.

Editör: Haber Merkezi