Sakarya Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Kısa Film Festivalinin ödül töreni dün akşam SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.
Törene Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümünde Yüksek Lisans eğitimi alan senarist, yapımcı ve yönetmen Mehmet Bozdağ da katıldı.
Bozdağ Yapım olarak TRT'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisiyle sektöre damga vuran, halihazırda da ATV'de yayınlanan Kuruluş Osman ve Destan dizilerinin senaryo ve yapımcılığını üstlenen Mehmet Bozdağ ödül töreninde bir konuşma yaptı.

"Sakarya'da film platosu kuracağız"
Yapımcı ve yönetmen Mehmet Bozdağ, hayata geçirdiği başarılı işlere eğitim gördüğü Sakarya Üniversitesindeki hocalarının vesile olduğunu söyledi.

"Sakarya'da film platosu kuracağız." diyen Bozdağ, "Bugün dizilerimiz özellikle Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman 3 milyara yakın insana ulaştı. Pakistan'da YouTube dünya rekoru 6,5 milyara ulaştı. Yüze yakın ülkede izleniyor. Bugün platomuza dünyanın birçok yerinden ziyaretçi gelmek istiyor ama Sayın Maduro (Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro) gelmişti. Ben sormuştum, 'Ertuğrul'u neden bu kadar çok sevdiniz?' O da bana, 'Ertuğrul'un adalet mücadelesine, zalimlere karşı vermiş olduğu adalet kavgasına hayranım.' demişti. Biz de millet olarak zalimlere karşı hep adalet mücadelesi verdik, bugün veriyoruz, yarın da vereceğiz." ifadesini kullandı.

Başkan Yüce: "Dizi ve film setleri oluşturacağız"
Ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de Bozdağ'ın dile getirdiği konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Yüce, “Sakarya’da film setleri oluşturulması için Sayın Mehmet Bozdağ ile görüşmelerimizi yapmıştık. İlerleyen zamanlarda Sapanca İl Ormanı, Dikmen Yaylası, Keremali Yaylası gibi birçok alanda dizi setlerimizi oluşturacağız ve çekimler yapacağız. Ben sizlerin huzurunda buradan kendisine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi