Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın onay ve talimatları, Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu’nun tensipleri ile Sakarya’nın Serdivan ilçesinde Ülkü Ocakları sancağı dalgalanmaya başladı.

Açılış sürecinin başlangıcından itibaren Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu ve yönetiminin, her safhasında istişare hâlinde bizzat takip ettikleri hazırlıklarda sona gelindi. 12 Nisan 2021 Pazartesi günü açılışı gerçekleştirilen Ülkü Ocakları Serdivan İlçe Başkanlığı’na Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın onayı ve İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu’nun tensipleri ile Mehbir Eryılmaz başkan olarak atandı.

TÜRKLÜK BİLİNCİ
Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve duanın ardından açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu; “Böylesine güzel ve anlamlı bir günde bizleri bir araya getiren Cenab-ı Allah’a hamd-ü senâlar olsun. Öncelikle Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım’ın selamlarını iletmek istiyorum. Türk gençliğinin İslam ahlâkı, Türklük bilinciyle piştiği, Hoca Ahmed Yesevî dergahı olan ülkü ocağımızın dumanın Serdivan ilçemizde tüteceğinin şerefi, onuru ve sevinci içerisindeyiz. Tek gayesi Türk-İslâm ahlakına, Türklük şuur ve bilincine, müreffeh medeniyetler seviyesine ulaşmış bir Türkiye inşa etmek olan Ülkü Ocakları, bu kutlu mücadelesine her zamankinden daha azimli, daha kararlı bir şekilde yoluna çıkacak bütün engelleri aşarak, sadece ve sadece Allah rızasını kazanmak için, yılmadan mücadele etmektedir.

Ülkücü Hareket olarak bizler, Müslüman Türk gençliğini hedef alan, tehdit eden ne varsa, tüm benliğimizle sarsılmaz bir kaya olarak karşısında durmaktayız. Uyuşmuş beyinler değil, üretken beyinler olması gayesindeyiz. Bizler Türk gençliğinin temellerine bağlı, örfünü âdetini bilen, gücünü şerefli mazisinden alıp, geleceğe daha emin ve sağlam adımlarla ilerleyen bir nesil olarak yetişmesi gayesiyle, gündüz yorulmadan, gece uyumadan her mevzide cephe cephe savaşmaktayız.

Allah’ın izni ile Serdivan ilçemizde yakılan bu meşale Türk-İslam ateşiyle daha da alevlenip, geleceğin lider ülkesini inşa edecek kadroların yetişmesine vesile olacaktır. Bu mutluluğu, bu onur ve gururu iliklerimize kadar hissederken Serdivan ocağımızın açılışının hayırlara vesile olmasını diliyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum.
Ne mutlu Türküm diyene!” dedi.

KATILANLAR
Açılışa MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziyar Akar ve yönetimi, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, TÜRKAV Sakarya Şube Başkanı Recai Ciran, Türk Büro-Sen Sakarya Şube Başkanı Kenan Toka, Türk Tarım-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Yıldırım, Türk Eğitim-Sen Sakarya Şube Başkanı Mehmet Düzlü, Türk Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, MHP Sakarya İlçe Başkanları, Ülkü Ocakları Sakarya İlçe Başkanları katıldı.
HABER: MEHMET KAVİS

Editör: Haber Merkezi