Yayınladığı basın bildirisinden eğitim kurumlarının öneminden bahseden Çelik, herkesin eğitim ve öğretim yılını kutladı. Çelik, “Sakarya’da 716 okulda 9 bin 874 yönetici ve öğretmenimiz 180 bin 466 öğrencimiz ile eğitim öğretim sezonuna başlayacaktır.Anaokulundan üniversiteye kadar tüm öğrencilerimizin 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlamasına artık sayılı günler kaldı. Yeni eğitim ve öğretim yılımızın öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz eder tüm eğitim kurumlarımızın başarılarını dileriz. Umarız eğitim kurumlarımızda verilecek olan eğitimle toplumumuzun sosyokültürel yapısına uygun ahlakı ve maneviyatı yüksek yeni nesiller yetişmesine vesile olunur. Merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın da dediği gibi bir ülkenin asıl gücü topu, tankı, tüfeği değil inançlı ve imanlı gençleridir. Ve bu gençleri de yetiştirecek olan kurumlar yine ülkemizin eğitim ve öğretim yuvaları olan okullarımız, liselerimiz ve üniversitelerimizdir” dedi.

ÖSYM ÖĞRENCİLERİ YIPRATIYOR

Basın açıklamasının devamında öğrencilerin ÖSYM ile ilgili yaşadığı problemlere değinen Çelik, şöyle devam etti: “Ülkemizde eğitim sistemi büyük bir dert olarak görülmekte ve en çok haksızlıkların yapıldığı kurumların başında ÖSYM gösterilmektedir. Sınav sorularının çalınması, haksız atamalar yapılması, eksik ve yanlış atamaların gerçekleşmesi ve benzeri konular öğrencilerimizi derinden üzmekte ve eğitim sistemine karşı zaten düşük olan inançları daha da düşmektedir. Ümitleri ve hayalleri olmayan bir nesil gelmektedir. Büyük planları ve projeleri olan gençlerimizde bu sebepten ötürü beyin göçü yapmayı tercih etmektedir. Daha önce yaptığımız basın açıklamalarında ülkemizdeki üniversiteli işsizlerin durumlarından, atanamayan öğretmenlerimizden ve çözümü intihar etmekte arayan gençlerimizden bahsettik ve bir farkındalık oluşturmak istedik. Cenab-ı Haktan niyaz ederiz ki bu talihsizlikleri bir daha yaşamayacağımız bir eğitim öğretim yılına girmiş olalım.”
Son olarak Teog konusuna değinen Saadet Partisi Sakarya Gençlik Kolları Başkanı Ali Ahmet Çelik; “Teog ile ilgili Yapılan açıklamalar bu işi ne kadar önemsediklerinin kanıtıdır 2013 yılında dönemin başbakanı olan cumhurbaşkanımızın ballandırarak anlattığı sistemi yine kendisi kötüleyerek kaldırılmasını istemektedir. Bu zihniyet 15 yılda eğitimde bir arpa boyu yol almamıştır ve gözüken o ki bundan sonra da bir ilerleme kaydedemeyeceklerdir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi