Ziyarette konuşan Vali Balkanlıoğlu, polise halkın her zaman destek olup, sahip çıktığını söyledi. Polislerin vatandaş için nöbet tuttuğunu, görevi esnasında şehit veya gazi olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: "Polis, memleketimiz açısından son derece önemli. Herkes göreve giderken rahat, huzur içinde hiçbir endişeye kapılmadan gidiyor ama polisler için öyle değil. Bu görev kutsal bir görev. İstanbul, Ankara, İzmir gibi çok güvenli görünen illerde bile her an her şey olabilir. Polis mensuplarımızın illa terör saldırısı değil trafikçiler yolda kontrol yaparken hızla gelen bir araba çarpıyor görev şehidi oluyor. Yunuslar motosikletle giderken kaza yapıyorlar, basit bir hırsızlık vakasında hırsızı yakalayayım derken adam ya bıçaklıyor, ya ateş ediyor. Bundan dolayı mesleğini yaparken hayat-memat meselesi durumları da olabilecek yegane mesleklerden biri de polislik."
Hükümetin Polis Haftası'na önem verdiğini ifade eden Balkanlıoğlu, bundan dolayı polislik mesleği yılda bir hafta da olsa ciddi anlamda gündeme geldiğini, polislerin sorunları, istek, ihtiyaç ve dileklerinin dile getirildiğini aktardı.
Polislerin birçok açıdan problemlerinin çözüldüğünü vurgulayan Balkanlıoğlu, şunları kaydetti: "Ancak mali haklarının biraz daha yükseltilsin diye gündeme geldi ama o henüz daha tam istenen seviyeye gelmedi. İnşallah o da ülkemizin gücü nispetinde olur. Mesleki açıdan insanların başarılı olması, mesleğini sevmelerini biraz da mali şeyler sebep oluyor. Mali imkanları fazla olan mesleklere toplumun en zeki, başarılı, becerikli insanlarının sınavlara girerek onu tercih ediyor. Polisliğin de çok tercih edilen bir meslek olması bakımından mali imkanlarının biraz daha düzeltilmesinde fayda var. Allah yardımcınız olsun. Çalışmalarınızda Allah kaza, bela, musibet vermesin. 10 Nisan'ları inşallah neşeli ve mutluluk içerisinde kutlamayı nasip etsin, hüzün ve kederle değil."
Emniyet Müdürü Kaya, Balkanlıoğlu'na tablo takdim etti.
Daha sonra 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Sakarya Barosu'nu ziyaret eden Balkanlıoğlu, burada bir süre avukatlarla sohbet etti.A.A.

Editör: Haber Merkezi