Toyota Türkiye, ülkedeki ekonomik gelişmeleri göz önünde bulundurarak 2023 yılı zam dönemini beklemeden ara zam yaptı.

Toyota Türkiye'nin ardından koltuk üretimi yapan Toyoto Boshoku'dan da bir zam kararı geldi. Yapılan ara zam ile işçilerin maaşlarına yüzde 35 zam geldi.

İşçilere gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi.

"Global ölçekte yaşanan ekonomik dalgalanmaların ve bu sürecin ülkemizdeki yansımalarının farkındayız. Yaşanan yüksek enflasyon hepimizin alım gücünün azalmasına sebep olmuştur. Geçmiş yıllarda olduğu gibi "Geleceğimiz için Hep Birlikte Tek Yürek" olarak bu zorlu dönemi birlikte aşacağımıza inanıyoruz.

- Çalışanlarımızın yaşam kalitesini artırmak adına, bu yıla mahsus 1 Kasım 2022 tarihi itibariyle çalışanlarımızın ücretlerine %35 oranında güncelleme yapılmıştır.
- Prosedürümüz gereği asıl ücret artışı Nisan ayında yapılacak olup, 1 Kasım 2022'de yapılan güncelleme göz önünde bulundurulacaktır.

Not: Bu güncelleme 02.12.2022 tarihinde yapılacak olan banka promosyon ödemelerini etkilemeyecektir. (Ekim 2022 Birim Ücreti dikkate alınacaktır.)

TBT'nin mevcut konumunu koruma, güçlendirme ve globalde lider bir firma haline getirme yolunda göstereceğiniz desteğin, bundan sonra da artarak devam etmesini temenni eder, başarılı çalışmalar dileriz."

Editör: Haber Merkezi