Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü'nce, Karasu Sahilinde yapılan limanın ardından kıyı erozyonunu önlemek amacıyla dalgakıran yapımı için çalışma başlatıldı.
Çalışma kapsamında yapılması planlanan 2 adet dalgakıran için yüklenici firma tarafından başlatılan dolgu çalışması, sahilde tatil yapan vatandaşların şikayeti ve izinsiz olduğu gerekçesiyle durduruldu.
Konuya ilişkin olarak AA muhabirine bir açıklama yapan Karasu Belediye Başkanı İspiroğlu, çalışmanın izinsiz olduğu ve tatil döneminde başlatıldığı için durdurulduğunu anlattı.
İspiroğlu, sahildeki kıyı erozyonunun önlenmesi amacıyla dalgakıranlara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ''DLH'nın sahilimizdeki kıyı erozyonunu durdurmak amacıyla dalga kıran yapması gerekiyordu. Bunun için 20 tane dalgakırana ihtiyaç vardı. Bunlardan 2 tanesinin ihalesi yapıldı ve yüklenici firma, çalışmalara başladı'' dedi.
İlçenin yaz aylarında çok sayıda turiste ev sahipliği yaptığına işaret eden İspiroğlu, böyle bir çalışmanın yaz döneminde başlatılmasının yanlış olduğunu dile getirdi.
Firmanın çalışma için herhangi bir izin almadığını vurgulayan İspiroğlu, ''İzin almadan sahilde dolguya başladılar. Vatandaşların yoğun şikayeti üzerine müdahale ederek çalışmayı durdurduk. İnsanlar, bu dönemde sahilde tatil yapıyor, böyle bir durumda sahile dolgu yapılmasına izin veremezdik'' ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi