MHP Adapazarı İlçe Teşkilatı, Sakarya Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi’ni ziyaret ederek belediye meclisinde kurulması için MHP tarafından teklif edilen “Kırsal Kalkınma ve Tarım Komisyonu” ile ilgili destek talep etti.

SEKTÖRÜN DESTEKLENMESİ
Ziyarette Kooperatif Başkanı Sezai Uysal, yağlı tohum üreticiliği hakkında genel bilgiler verdi, üreticilerin sıkıntılarından bahsetti. Türkiye’de yağlı tohum üretiminin ihtiyacın yarısını ancak karşıladığını ifade eden Uysal, sektörün desteklenerek üretimin artırılmasını gerektiğini söyledi. Uysal, “Bunun için çiftçinin maliyetlerinin azaltılarak para kazanmasının yolları aranmalı, bu sağlanırsa kentten köye dönüş başlar” dedi.

TARIMI GELİŞTİRMEK
Yerli tohum, toprak reformu, toplulaştırma, sıralı ekim, bölgenin ürün haritasının çıkarılması, eğitim ve destek konularının konuşulduğu ziyarette, MHP Adapazarı Belediye Meclis Üyesi Ali Eroğlu, “Sakarya’nın tarımla ilgili yol haritası yok. Öncelikle bunun ortaya koyulması gerekiyor. Kooperatifleşme ve üretici birliklerinin çoğalması, devlet kurumlarının üreticinin içinde olduğu kurumlarla iş birliği yapacak bir stratejik tarım araştırma merkezi kurulması, yerli tohumdan, ilaçlama ve pazarlamaya kadar her hususta bu merkezin öncülüğünde tüm Sakarya’da tarımı ayağa kaldırabiliriz” dedi.

DESTEK İSTEDİLER
İlçe Başkanı Halil Hakan Oturak, “Tarımla alakalı birçok fikir ve projemiz var. Yıllardır şehrimizde bu konuda ciddi bir adım atılmadı. Mecliste kurulacak komisyonla kendi ilçemizde ilk adımı atarak merkez belediye ve Büyükşehir Belediye başkanlarımızın öncülüğünde Adapazarı ovasının tıpkı otomotiv sektöründe olduğu gibi tarımda da önemli ihracat merkezi haline getirmek ülküsünde; çiftçilerimizi, kurum ve kuruluşlarımızı birleştirmek istiyoruz. Bu konuda Yağlı Tohumlar Kooperatifinden destek talep ediyoruz” dedi.

Kooperatif Başkanı Sezai Uysal, bu konuda tam destekçi olduklarını söyleyerek ziyaretten dolayı MHP heyetine teşekkür etti.

KARADERE ZİYARETİ
Öte yandan, MHP Adapazarı İlçe Başkanı Halil Hakan Oturak, meclis üyeleri Faik Günhan, Ali Eroğlu ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile Karadere mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Köylülerin talep ve sıkıntılarını dinleyen İlçe Başkanı Oturak, TMO’nun mısır hasadı başlamadan önce fiyat açıklaması yapması yönündeki çağrısını yinelerken, “Çiftçimiz bir iki tüccarın eline mahkum edilmesin diye her fırsatta bunu dile getirmeye devam edeceğiz. Fındık üreticisi de aynı beklenti içerisinde. MHP olarak biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik, yakında seçim yok, bir yere aday değiliz. Bu halde gelip sizin halinizle hallenmemiz, bunun göstergesidir” dedi. Muhtarlar ve vatandaşlar ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi