Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Kadın Kolları Başkanı, Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği (SAPADER) Başkanı Hatice Akman’ın önderliğinde ‘Mutfakta Hanımeli’ projesince düzenlenen Geleneksel Tatlar Tarih Kokan Online Yemek Yarışması ana yemek kategorisinde sona gelindi. 
Pandemi nedeniyle online gerçekleştirilen yarışmada, Türkiye’nin bir çok bölgesinden toplamda 140 kişi katılım sağladı. Farklı sunumlar ve tatlarla iştah kabartan yemeklerin  derecelendirmeleri yapıldı.

----


TEŞEKKÜR ETTİ
Katılımdan memnun olan Akman, “Covit-19 pandemi döneminde malum şartlardan dolayı Geleneksel Tatlar Tarih Kokan Online Yemek Yarışmasına vermiş olduğunuz katkılardan dolayı SAPADER  yönetim kurulu ve sahsım  adına çok teşekkür ederim.”dedi. 

----


MADALYA KAZANANLAR
Ev hanımları ana yemek kategorisinde; Songül Doğan, Esra Palabıyık, Saliha Ceylan, Türkan Yılmaz, Semra İnan ve Berivan Karaer altın madalya almaya hak kazandı. Nuray Polat, Meral Salepcı, Konca Kalender ve Emel İmam gümüş madalya kazanırken, Songül Doğan, Esra Palabıyık ve Serap Küçük  ise değerlendirmeler sonucunda bronz madalyanın sahibi oldu.


Lise düzeyi ana yemek kategorisinde; Bayram Yaman altın madalya kazanırken, Müge Aslan  ise değerlendirmeler sonucunda bronz madalyanın sahibi oldu.


Üniversite düzeyi ana yemek kategorisinde; Doğukan Karataş ve Fatma Büşra Eldemir altın madalya kazanırken, Hilal Güler ise değerlendirmeler sonucunda gümüş madalyanın sahibi oldu.
Ustalar düzeyi ana yemek kategorisinde; Okan Akgül altın madalya kazanırken, İnci Öz değerlendirmeler sonucunda gümüş madalyanın sahibi oldu. 
 

Editör: Haber Merkezi