Kemal Öztürk, mimari dokusu ve doğasına hayran kaldığını belirttiği Taraklı’nın ülke gündeminde daha yoğun tanıtılması gerektiğini söyledi.
Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik, Kocaeli Muhabiri Metin Girgin, bir grup radyo televizyon ve gazete temsilcisiyle Taraklı’yı gezdi. Taraklı Termal A.Ş inşaat sahasını gezen AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, çalışmalar hakkında Taraklı Termal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç'ten bilgi aldı. Öztürk ve beraberindekilere ayrıca Taraklı Termal konferans salonunda sunum yapıldı.
Taraklı'nın otantik sokaklarını da gezen Öztürk, Taraklı'nın en yaşlı siması Muzaffer Gezer ve mahallede kışlık yiyecek hazırlığı yapan kadınlarla sohbet etti. Karagöl Yaylası’nda doğa yürüyüşü yapan Genel Müdürü Kemal Öztürk, Taraklı'nın doğa güzelliklerine ve mimari dokusuna hayran kaldığını söyledi. Öztürk, Taraklı’ya has gelenek ve göreneklerin ve ilçenin daha yoğun tanıtılmasının gerektiğini belirtti.
Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, günün anısına AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'e Taraklı temalı bir tablo sundu. Özkaraman, “Türkiye'nin sesini dünyaya duyuran Anadolu Ajansı’nın Genel Müdürü’nü Taraklı'da görmek bizleri son derece mutlu etmiştir” dedi.
Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'e gezide, Kocaeli Adliyesi hakimlerinden Taraklılı Mesut Erbaş, Kızılay Derneği Taraklı Şube Başkanı Alaattin Yılmaz ve Anadolu Ajansı Taraklı Temsilcisi İzzettin Kömürcü de eşlik etti.
Editör: Haber Merkezi