Çocuk Hakları İzleme Alt Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Türkan Daloğlu, Ö.C.’ye cinsel istismarda bulunulmasına ilişkin davada tutuklu 20 sanığa verilen tahliyeyi eleştirerek, istismara karşı sıfır tolerans gösterilmesi gerektiğini belirtti
Türkiye Büyük Millet Meclisi Çocuk Hakları İzleme Alt Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Türkan Daloğlu, Ö. C.’ye cinsel istismarda bulunanlara karşı verilen cezayı eleştirdi. Daloğlu, “Gerek AK Parti İstanbul milletvekili gerekse T.B.M.M. Çocuk Hakları İzleme Alt Komisyonu Başkanı olarak tavrım; Türkiye’de çocuk istismarına en ağır cezaların getirilmesi gerektiği ve buna hiçbir hafifletici gerekçe bulunamayacağı yönündedir” dedi.
Çocukların haysiyetini, özgüvenini, bedensel ve ruhsal bütünlüğünü zedeleyen bu ve benzeri tüm olaylara karşı sıfır tolerans gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Daloğlu, “Komisyon Başkanı sıfatımla, bu konuyu Sayın Bakanımız Fatma Şahin ile yakından takip edeceğim ve Meclis nezdinde de çocuk istismarına karşı yaptırımların artırılması yönünde gerekli tüm yasal girişimlerde bulunacağım. Ümidimiz, bu tür kamusal vicdanı sızlatan vakaların artık yaşanmaması ve toplum olarak sağduyulu seslerimizi yükselterek, çocuklarımızın beden ve ruh sağlığının korunmasında dayanışma ruhumuzun devam etmesidir” dedi.
Editör: Haber Merkezi