Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali Organizasyon Komitesi ile bir araya geldi. Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarete Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festival Koordinatörü Remzi Adıyaman ve organizasyon komitesi üyeleri yer aldı.

30 ÜLKEDEN 150 FİRMA
Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festival Koordinatörü Remzi Adıyaman, “Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivalini 30 ülkeden 150 firmanın katılımıyla gerçekleştirdik. Festivalimiz süresi boyunca yaklaşık olarak 10 bin misafire ev sahipliği yaptı. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu organizasyonun uluslararası nitelikte olmasına katkı sağlayan Valiliğimize, Büyükşehir Belediyemize, SATSO’ya ve tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Şehrimizin protokolü festivalin açılışından kapanışına kadar 4 gün boyunca bizleri yalnız bırakmayarak festivale katılan üreticimizi cesaretlendirip mutlu ettiler. Önümüzdeki yıl daha büyük bir organizasyonla bir araya gelmeyi umut ediyoruz” dedi.

EKONOMİYE KATKI
Başkan Toçoğlu, “Sakarya, süs bitkiciliği konusunda uzun yıllar devam eden çalışmalar neticesinde ciddi mesafe kat etti. Şehrimizde çeşit çeşit süs bitkisi üretip aynı zamanda yurt dışına da ihraç edebiliyoruz. Bu festival Peyzaj ve Süs Bitkiciliği ekonomisine ciddi anlamda maddi ve manevi katkı sağlayan bir organizasyon oldu. İlk defa düzenliyor olmamıza rağmen festivale yurtiçi ve yurtdışından olan talepler bizleri fazlasıyla memnun etti” dedi.

SÜS BİTKİCİLİĞİNİN MERKEZİ
Toçoğlu, “Bu festival sadece Sakarya için değil, ülkemiz için büyük bir kazanım. Sakarya süs bitkiciliği konusunda büyük bir ivme yakalamış durumda. Süs bitkiciliğinin merkezi haline gelmek istiyoruz. Şehrimiz büyük önem arz eden Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivaline destek olan Valiliğimize, SATSO’ya, diğer paydaşlara şükranlarımı sunuyorum. Festivalin sorunsuz bir şekilde geçmesini sağlayan organizasyon komitesini de ayrıca kutluyorum. İnşallah bu tarz projelerle şehrimiz süs bitkiciliğinin dünyaya açılan markası olacak” diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi