Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Pamukova Şubesi’ni ziyaret eden Prof. Dr Süheyl Batum, Şube Başkanı Hüseyin Mercan ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Süheyl Batum, Haziran 2018’de yapılacak Atatürkçü Düşünce Derneği genel kurulunda genel başkan adayı olduğunu açıklayıp, ADD’de yeterli dinamizmin olmadığını, Atatürk cumhuriyetinin dönüştürülmesini istemediklerini ifade etti. Batum, “Atatürkçü düşüncenin Türkiye’de hakim olmasını istiyoruz. Biz Atatürkçüler fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek istiyoruz. Kol kola gireceğiz Atatürkçü düşünceyi Türkiye’de hakim kılacağız” dedi.
ADD Pamukova Şube Başkanı Hüseyin Mercan, Prof. Dr. Süheyl Batum’un şubelerini ziyaret etmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Derneğimizin kapısında yazdığı gibi siyasetçi girebilir, siyaset giremez. ADD Pamukova şubesi olarak bu söyleme sahip çıkıp bütün siyasi görüşlere saygımız ve mesafemiz aynıdır.  Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerine ve fikirlerine saygı gösteren vatandaşlarımızı da sevgi ve saygıyla kucaklarız. TBMM’ye Atatürk’ün fotoğrafının olduğu giysi ile vatandaşımızın alınmaması gözümüzden kaçmayan acı bir geçektir. Bunu her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının durup düşünmesi gerekir” dedi.
ADD Pamukova Şube Başkanı Hüseyin Mercan, Prof. Dr. Süheyl Batum’a çalışmalarından başarılar diledi. Bir süre ADD Şubesi Pamukova yönetimi ile görüşen Süheyl Batum daha sonra ilçeden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi