Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Kayınova konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “4. taze sebze ve meyvelerin toptan ticareti meslek grubumuza son zamanlarda sokak aralarında kaçak satış yaparak haksız kazanç sağlayan sarımsak satışlarının engellenmesi yönünde talepler almıştık.  Üyelerimizden gelen şikayetleri hemen Zabıta Müdürlüğümüze bildirdik.

HAL ESNAFI ADINA TEŞEKKÜR
Sağ olsunlar kolluk güçlerimiz bu soruna duyarsız kalmadılar. Birlikte yaptığımız mücadele ile bu sorunu çözüme kavuşturmuş olduk. Adapazarı Zabıta Müdürlüğü ve Hal Zabıta Müdürlüğü ekiplerimize haksız kazancın engellenmesi adına yaptıkları bu çalışma için tüm hal esnafımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

SESSİZ KALAMAZDIK
Serkan Kayınova; “Sarımsak besin değerleriyle el üstünde tutulan sebzelerin başında geliyor. Adeta her bir sarımsak dişi altın değerinde. Ama yalnızca tüketiciler için değil bazı kötü niyetli kişiler için de öyle! Esnafımız günümüzün ağır ekonomik şartlarında kirasını, vergisini, Bağ-Kur’unu, yanında çalışanının SSK’sını ödemeye çalışırken diğer tarafta köşe başlarını tutan hiçbir kaydı olmayan simsarların göz ardı edilmesine daha fazla sessiz kalamazdık” diye konuştu.

ŞEHRE GİRİŞ YASAĞI
Yaşanan ekonomik dalgalanmalardan en çok küçük esnafın etkilendiğini vurgulayan Serkan Kayınova; “Sakarya Ticaret Borsası olarak Adapazarı Zabıta Müdürlüğü ve Hal Zabıta Müdürlüğü ile yaptığımız ortak çalışma neticesinde, korsan satıcılar tespit edilerek cezaları kesilmiş şehir dışına çıkarılarak şehre tekrar girmeleri yasaklanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi