Hasan Uyar Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Sakarya Ticaret Borsasının 2018-2021 yılı Stratejik Plan değerlendirmesinin yanı sıra gündeme yönelik sorunlar tartışıldı.
Meclis Başkanı Avni Uçar; “Kurumların hizmet bayrağını ileriye taşımasında kuşkusuz yönetim kadrolarının büyük emeği vardır. Sakarya ve üyelerimiz adına üstlendiğimiz görevlerde hep birlikte güzel projeler üreteceğiz. Nitelikli toplantılarda bir araya gelerek önemli kararlarla yolumuza devam edeceğiz. Bu konuda komitelerimize önemli görevler düşüyor” dedi.
Sektörlere yönelik sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı; 2018-2021 Yılı Stratejik plan revizyon çalıştayı sonucunda yapılan revizyonlar hakkında bilgiler verdi.
Adem Sarı; “Geleceğe ait plan ve hedefleri olmayan kurumlarda başarıdan söz edilebilmesi çok zordur. Stratejik tercihler rekabet üstünlüğü kazandırmanın ve katma değer yaratmanın temelini oluşturmaktadır. Revize ettiğimiz stratejik planda misyonumuz ve vizyonumuz doğrultusunda oluşturduğumuz amaçlarımız, hedeflerimiz ve faaliyet ve projelerimiz yer almaktadır” dedi.
Başkan Sarı; “Meslek komitelerimiz üyelerimizle aramızda köprü vazifesi görmektedir. Kendi gruplarına yönelik çalışmalar ve araştırmalar yaparak ortaya çıkardıkları projelerini meclisimizin onayına her zaman sunabilir. Komitelerimizin başarılı çalışmaları bizleri memnun ve mutlu eder” ifadesinde bulundu.
Sakarya Ticaret Borsası 2018 yılı 1. Müşterek Meslek Komitesi toplantısında sektörlere yönelik olarak, mısır ve fındık ticareti yapan üyeler için lisanslı depoculuk çalışmaları, çiftçinin yapısal problemleri, hayvan sevkleri ve aşılarına yönelik yaşanan sıkıntılar, süpürgenin tanıtım ve pazarlamasına yönelik platform oluşturulması, süt toplama projelerinin hızlandırılması gibi konularda lobi çalışmaları yapılması gerekliliği üzerinde duruldu.
Toplantı meslek komitesi üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmesinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi