Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç Sakarya Ticaret Borsası’nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında yer alan 113 borsa arasında işlem hacmi bakımından her yıl ilk 10’ da yer aldığını vurgulayarak “Gerek yıldan yıla artan işlem hacmi gerekse artan hizmet kalitesi ile her geçen gün adından bahsedilir bir kurum haline gelmiştir. Üye odaklı yönetim anlayışını benimseyen borsamızın en büyük itici gücü üyeleri ile kurduğu köklü ilişkilerdir. Bugün bulunduğumuz noktada bir başarı söz konusuysa bu değerli üyelerimizin başarısıdır. Mevcut başarı ile yetinmeyeceğiz, üyelerimizden alacağımız güç ile başta Milletvekillerimiz, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi odamız, Üniversitemiz ile ortak akılla karar vererek Sakarya’yı tarımda, sanayide, turizm de örnek bir şehir haline getirmek elimizdedir”. İfadelerine yer verdi.

Gıda tarım ve hayvancılığın pandemiyle birlikte tüm dünyada önemli gündem haline geldiğini belirten Mustafa Genç “Dünyadaki artan nüfus iklim değişikliği nedenleriyle kaynakların azalması tarımın her geçen gün stratejik önemini daha da arttırmaktadır. Tarım arazilerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefimiz olmalıdır. Sakarya Ticaret Borsası “Gelecek Tarımda” mottosuyla hareket ederek projeler üretmeye, üyelerini ve sakarya çiftçileri için katkı yaratmaya devam edecektir. 2022 yılında En Yüksek İşlem Hacmi gerçekleştiren; üreten, istihdam yaratan ilimizin her geçen gün büyümesine ve kalkınmasına katkı sağlayan üyelerimize şükranlarımı sunuyorum “dedi.

Sakarya’nın büyümesine katkı sağlayan STB Üyelerine şükranlarını sunan Vali Çetin Oktay Kaldırım; “Başkanımız genç ve heyecanlı. Bu heyecanının görev süresi boyunca devam etmesini diliyorum. Hep birlikte elbirliğiyle ortak akılla çalışarak şehrimizi hayvancılıkta tarımda daha katma değer hale getirmek elimizde. Artık özellikle pandemi ve dünyada yaşanan tahıl krizi sonrasında gıda ve tarım ulusal güvenlik haline geldi. Dolayısıyla bu alana yapılacak yatırım ortaya konacak projeler sadece ilimizi değil ulusal güvenlik noktasında ülkemizi de ilgilendiriyor. Dolayısıyla bu konuda ne kadar fikir geliştirsek, proje geliştirsek yeridir. Şehrimiz bereketli bir şehir potansiyeli yüksek bir şehir. Doğal güzellikleri, tarihi birikimi, zengin insan ve kültür varlığı ile gerçekten dünyada en potansiyelli şehirlerden birisi. Dolayısıyla bu şehir kenetlendiği zaman el ele verdiği zaman dünyayı doğru okuduğu zaman çok doğru yol alacaktır. Yerel aklımızı ortaya koyarak ilerlemek lazım. Tarımda özellikle akıllı tarıma geçmemiz topraklarımızı iyi korumamız lazım. Yeni anlayışlarla bir üst segmente akıllı tarıma geçmeliyiz. Ticaret ve doğa açısından cennet gibi bir şehirde yaşıyoruz. Doğal varlıklarımızı da korumalıyız. Bunun yanında sanayide var sanayiyi yeşil konsepte oturttuk. Yeni nesil turizm de çok yol aldık. Büyük yapılardan uzak durarak kamp gibi doğayı kirletmeyen bir anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Bu üç ana sektörü birbirine zarar vermeyecek şekilde oturtabilirsek parmakla gösterilen bir şehir haline geleceğiz. Şehrimizin bütün aktörleri çok duyarlılar. Ben bugün işlem hacmi gerçekleştiren firmalarımıza teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum. Biz her zaman şehrimizin üreticimizin yanındayız. Sorunları çözme ve destek olma açısında hep öncü olmuşuzdur, Bu şehre katkı sunan herkesin yanında olmaya da devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından 2022 yılında En Yüksek İşlem Hacmi gerçekleştiren; Namet Gıda San.Ticaret A.Ş. Sakarya Şubesi, Hasbil Tar.Ürn.İhr.İth.Paz.San.Ve Tic.Ltd.Şti., Özgenç Tar.Ürn.İhr.İth.Paz.San. ve Tic.Ltd.Şti., T.M.O.Şb.Md. Adapazarı Ajans, Göze Tar Ür Paz Ve Tic Aş, T.C. T.M.O.Genel Müdürlüğü Kocaeli Başmüdürlüğü, Çekok Gd.San.Tic.Aş, Balsu Gıda San.Ve Tic.A.Ş. Hendek Şubesi, Şen Piliç Gıda San Aş, Meteler Tar. Ürn. San. Ve Tic. Ltd. Şti.,Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş., İçözler Tar.Ve Pet.Gd.San.Tic.Ltd.Şti, Özgüllü Süt Mam.Hayv.Ve İnş.San. Ve Tic.Ltd.Şti., Erhan Mete, Alaplı İnci Fındık Gıda Mad. İnş. Nakl. San. Tic. San. Ltd. Şti., Galip Cihan, Şatır Tar.İth.İhr.Gd.İnş.Pet.Kuy.San.Tic.Ltd.Şti., Ak Gıda San. Ve Tic. A.Ş., Kayışoğlu Tar.Ürn.İnş.Nak.Gd.Mad.San.Tic.Ltd.Şti., Hasan Genç Tar.Ür.San.Tic.Ltd.Şti.’ne Plaket sunumu takdim edilerek tören sona erdi.Yapılan törene Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Necdet Tömekçe, Sakarya Ticaret Borsası Üyeleri katılım sağladı.

Editör: Haber Merkezi