Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) 40. Olağan Genel Kurulu yoğun katılımla gerçekleşti. Kongreye sayılı günler kala adaylığını açıklayan Cevat Davulcu son dakikada adaylıktan çekildi. Mevcut Başkan Hasan Alişan'ın listesi delegelerden güven oyu istedi. Kongreye; Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Çiğdem Erdoğan Atabek, CHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, MHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, ilçe belediye başkanları, meslek odaları başkanları katılım sağladı. 

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Kongrede tek aday olan Hasan Alişan; "Biz esnaf ve sanatkarlarımızın sesininduyurmak için olağan dışı çalışıyoruz. Artan fiyatlar şartlarına rağmen esnafımızı rahat ettirebilmek için çalıştık. Teşkilatımızın vizyonu ve misyonu var. Değişim dönüşüme her zaman hazırız ve bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Üyelerimizin hak ve menfaatlerini gözetmek için elimizden geleni yaptık" diye konuştu.  MHP Sakarya Milletvekili M. Levent Bülbül; "40. olağan genel kurulun Sakarya'nın esnaf ve sanatkarına hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Bu dönem zor zamanların içinden geçtik. İnşallah yaza doğru bu yükün hafifleyeceğini temenni ediyoruz. Zor süreçlerde tüm olumsuzlara rağmen sabretmesini bildik. Devletimiz de esnafımıza gerekli destekleri vermeye çalıştı. Bizler de sizin yararınız için mecliste elimizden geleni yapmaya çalıştık. Hasan başkanımız da taleplerini yazılı olarak sizler adına iletti ve bizde tbmm de yapılan müzakerelerde bu talepleri yerine getirmeye çalıştık. Her beklentiyi yerine getirememiş olabbiliriz ama her zaman bunun mücadelesini verdik. Ekonomik sıkıntılar ve bir takım problemler var biliyoruz ve tüm aşmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. 

NASIRLI ELLER OLMAZSA OLMAZSA
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce; "Hasan Alişan başkanımızın tabiriyle bayramınız kutlu olsun. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum kongreniz hayırlı olsun. Nasırlı eller olmazsa bizler olamayız. Allah gayretinizi daim etsin. Pandemi sürecinde esnafımızın yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Her daim yanınızda olduk. Destek vermeye ve yardımcı olmaya gayret sarf ettik. Esnaf mahallemizin abisi, bakkal amcamızdır. Hepimizin bir esnaf abisi amcası vardı. Esnaf güven sahibi olan kişilerdir. Esnafımızı Allah daim etsin . Sakarya esnafımızın huzuruna çok önem veriyoruz. Esnaf kültürünü etkileyen etmen olsada. Esnaflık vazgeçilmez bir unsurumuzdur. Esnaflarımız maneviyatı kalkan edinmiştir. Ahilik kültürünü esnaflarımızdan almışızdır. Biz her zamn belediye olarak esnafımızın her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Başkanımıza nice daha başkanlık yapmasını diliyorum" dedi. 

NASİHATA İHTİYAÇ YOK
CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç; "Türkiye'de esnafların gerçekten sıkıntıda olduğunu bilmeyen yok. Esnafın istemediği şey kendisinin borçlandırılması, nasihat istemiyor. Esnaf ne istiyor o şehirde tarım olsun, üretim olsun, ekonominin. . Esnafın derdinden bahsederken esnafın istediği tek şey var alnının teriyle ekmek parasını kazanırım. Siyaset seçilmeye yönelik bir araç olduğu zaman  esnaftan, işçiden kopuyorsun. Mecliste Sakarya diyemiyorsan Sakarya'dan kopuyorsun. Esnafın nasihata ihtiyacı yok" dedi.

YAVUZ KONUŞMA YAPTI
Adalet ve Kalkınma Partisi Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz; "Tebrik etmek istiyorum. Demokrasilerde seçim olmazsa olmazdır. Herkes seçimin ne demek olduğunu biliyor ve önemli bir şey seçim. Bizim seçimimizde inşallah gelecek yılın haziranında olacak. İlla da gerekiyorsa onunda yolları var Engin Özkoç vekilimizde iyi bilir bizde iyi biliyoruz. Engin Özkoç konuşurken dedim inşallah siyaset yapmayız. Bütün başkanlarımız ve hepimiz Sakarya’yı daha aydınlık yarınlara taşımak için çalışıyoruz. Siyaseti de küçümsemek gerekiyor, siyaset millete hizmet etme aracıdır. Onun için gözümüzü kırpmadan Libya’ya kadar uzandık Karadağ’da kardeşimizin imdadına yetiştik. Esnaf aynı zamanda bu ülkenin terör belasından kurtulmasını istet onun için canımızı dişimize taktık ve bu uğraşı verdik , o terörün yansıması olarak 15 Temmuzuda  püskürttük. Bu o partinin bu partinin meselesi de değildir. Biz ekonominin ne olduğunu biliyoruz. Bugünlerde geçecek bunun için uğraş veriyoruz. Ben genel Başkan yardımcısı seçildiğim günde söyledim bu milletindir bana değil bu şehre katkısı olacak dedim, çünkü bu görev bana verildi ama Ali ihsana verilmiş bir şey değil Sakaryalıların hakkıdır bu görev bizde olduğu sürece böyle devam edecek. Hasan Alişan abi hiç bir şey olmasa bile kesinlikle bir şey oluyor ve rakipsiz kalıyorsun. Millet istiyorsa dahasıda olsun hayırlı olsun" dedi. 

Editör: Haber Merkezi