Açılış programında konuşan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, ilk kez düzenledikleri Serdivan Kitap Fuarı'nı geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek “Kitap fuarımız, hem öğrencilerimize hem de Sakaryalı hemşehrilerimize katkı sağlayacaktır. Kültür, medeniyet ve tarihimize ışık tutacak yüzlerce kitap fuarımızda kitapseverleri bekliyor. İlkini gerçekleştirdiğimiz fuarın, öğrencilerimize, hemşehrilemize, ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

ÖĞRENCİ KENTİ

Ak Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen de Serdivan'ın Sakarya Üniversitesine evsahipliği yaptığını ve bir öğrenci kenti olduğunu ifade ederek, "Bu bakımdan kültüre yönelik, sanata yönelik faaliyetler son derece önemli. Serdivan Belediyesi’ne, doğru zamanda doğru bir iş yaptıkları için teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Kurdelenin kesilmesinin ardından protokol üyelerine fuarı gezdiren Başkan Alemdar, Serdivan Belediyesi tarafından hazırlanan ve vatandaşlara ücretsiz olarak hediye edilen kitap, dergi ve Cehpe Sakarya Belgeseli hakkında da misafirleri bilgilendirdi. Yayınevlerini tek tek dolaşan ve yazarlar ile sohbet eden Alemdar, Fuarı ziyaret eden vatandaşlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

KATILIM

Açılışa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, Serdivan İlçe Jandarma Komutanı Nuri Çiftçi, yazarlar ve muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi