29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Sakarya Valiliği tarafından, şehit yakınları, gaziler ve engelli dernek temsilcilerine yemek programı düzenlendi.
ÇANAKKALE
Programda misafirlerin masalarını tek tek dolaşarak ‘hoş geldiniz’ diyen Vali Hüseyin Avni Coş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çanakkale Savaşı'na değinen Coş, şöyle konuştu: "Biliyoruz ki bu şehitlerin tamamına yakının kabri ve özel bir mezarlığı da yok. Onlar adsız kahramanlar olarak milletimizin gönlünde yer ettiler. Bu topraklarda bir ve bütün yaşamak için tek millet, tek bayrak ve devlet olarak yaşayabilmek için bayrağımızı vatanımızın her köşesinde özgürce dalgalanabilmesi ve milletimizin gücünü dünyaya gösterebilmek için Cumhuriyetin 92. yılında da milletimiz, devletimiz var gücüyle çalışmaktadır."
GÜÇLÜ TÜRKİYE
Coş, Cumhuriyetin 100. yılında caydırıcılığı yüksek olan güçlü Türkiye'nin, hep birlikte inşa edileceğini vurguladı. Büyük Türkiye'nin kurulmasını engellemek isteyen dış mihrakların, özellikle terör örgütlerini yeniden harekete geçirerek kamu düzenini, milletinin huzurunu ve güvenliği bozmaya teşebbüs ettiklerine zaman zaman şahit olduklarını aktaran Vali Coş, şunları kaydetti: "Güvenlik kuvvetlerimiz 24 saat kanı canı pahasına bu terör örgütleriyle mücadele etmektedir. Bu uğurda şehitler gaziler vermekteyiz. Hür, özgür yaşamanın bedeli neyse geçmişte olduğu gibi bugün de veriyoruz. Gerektiğinde biz de şehit, gazi olacağız ancak vatanımızı, devletimizi böldürtmeyeceğiz. Devletimizi milletiyle beraber bir ve bütün olarak ebediyen bu topraklarda yaşaması Cumhuriyetin de ebediyen payidar olması için ne bedel ödenecekse biliyorum ve inanıyorum ki milletimiz her ferdiyle hazırdır razıdır. Biz böyle bir milletin mensupları olarak şehitlerimizin ve gazilerimizin büyük fedakarlıklarını ve kahramanlıklarını örnek alıyoruz. İnşallah bu akşam da başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal eden bütün gazilerimizi rahmetle şükranla yad ediyoruz. Onların manevi hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz."
KUR’AN-I KERİM OKUNDU
Daha sonra İhsaniye Cami İmam Hatibi Suat Tekeoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, davetlilere milli harp sanayisinin ürünlerinin yer aldığı görüntüler izletildi.
Resepsiyona, AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Baro Başkanı Zafer Kazan, kaymakamlar, daire müdürleri, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile iş adamları katıldı.

Editör: Haber Merkezi