4 AYDA 8 KİLOMETRE

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ), Kocaeli İndirici Merkezin bağlantısı için 100 bin metrelik yeraltı kablosu kullandı. 4 devre kablo ile Yahya Kaptan’da yer alan SEDAŞ Dağıtım Merkezinden, Kocaeli İndirici Merkezi arasına 8 kilometrelik mesafede kazı yapılarak dağıtım hatları döşendi. Bu bağlantı hatları için toplamda 100 bin metrelik yeraltı kablosu kullanılırken, tesis çalışmaları 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.

5 MİLYON TL YATIRIM

5 milyon TL harcanan yatırımla, İZAYDAŞ'ın arka tarafında yer alan TEİAŞ’ın 380/154 bin kilovoltluk Kocaeli TM isimli trafo indirici merkezi  İzmit’in 120 MVA enerji yükünü SEDAŞ’ın yaptığı yatırım projesi sayesinde yeraltı kablolu dağıtım hatları ile üzerine alabilecek. SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, SEDAŞ tarafından yapılan bağlantı hatları ile Kocaeli TM büyük bir işlev kazandı” dedi.

İHTİYACI KARŞILAR

Artan elektrik talebinin karşılanması, enerji iletim hatlarının yükünün düşürülmesi, sistem güvenliğinin sağlanması açısından, SEDAŞ’ın  yaptığı yatırım önem taşıyor. TEİAŞ’ın 380/154 bin kilovoltluk Kocaeli TM’de iki adet 250 MVA gücünde Kocaeliyi besleyecek iki ana trafosu bulunuyor. 380/154 bin kilovoltluk dönüşüm sağlayan bu iki 250 MVA’lık trafo toplamda 500 MVA’lık bir güç kapasitesi ile Kocaeli’nin talebini karşılayacak.

Editör: Haber Merkezi