Sakarya'nın Adapazı ilçesindeki yüzme havuzunun toplantı salonunda düzenlenen protokolde konuşan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, amaçlarının Sakarya'da eğitimin kalitesini yükseltmek olduğunu söyledi.

Eğitimde başarının tek hedef kitlesinin öğrenciler olmadığını belirten Balkanlıoğlu, şöyle söyledi: "Eğitim bir kaç unsurdan oluşuyor. Kurumlar, öğretmenler, eğitim yöneticileri, veliler bu unsurların içerisinde yer alır. Bunlar içerisinde en önemli unsur öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz mezun olduktan sonra bilgilerine ilave yapmadan eğitim hayatlarını sürdürmeleri düşünülemez. Rektörümüz ve üniversitemiz gönüllü olarak, öğretmenlerimize performans arttırıcı, eğitim vereceklerdir. Bugün gerçekleşen protokol ile üniversitemizin eğitim fakültesi, öğretmenlerimize çağın gereksinimine uygun yeni eğitim teknikleri konusunda destek olacaklardır."

SAÜ Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas da önceden üniversite ile Sakarya Valiliği arasında, kentteki öğretmenlerin yetkinlikleri arttırmak noktasında projelerin var olduğunu, Türkiye'ye örnek olacak projeler geliştirdiklerini dile getirdi.

SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Firdevs Karahan, eğitim fakültesinde öğretmen adaylarında topluma hizmet noktasındaki eğitimlerini, ildeki sevgi yuvaları, çocuk evleri gibi eğitim evlerinde katkıda bulunmak üzere gönüllük esasına dayalı protokolü imzaladıklarını kaydetti.

İmzalanan protokolün ardından, Firdevs Karahan, Vali Balkanlıoğlu'na hediye takdim etti.

Editör: Haber Merkezi