SASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Karayaka; 30’ncu yılı programında yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “Sakarya Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SASİAD), bundan tam 30 yıl önce, Kurucu Başkanımız İzzet Karacagil öncülüğünde 11 kurucu üyesiyle hayat buldu. İlimizin güçlü sivil toplum kuruluşu olma özelliğini taşıyan SASİAD, kurulduğu günden bu yana Sakarya’nın ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli bir rol almaktadır.”

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI
24 Temmuz 1991 yılında kurulan SASİAD’ın 6 bin 500 kişiye istihdam sağlayan ve 100’den fazla ülkeye ihracat yapan 117 üyesiyle Sakarya sanayisinin hatırı sayılır bir kısmını temsil ettiğine dikkat çeken başkan Karayaka; “SASİAD sadece Sakarya değil ülke ekonomisine de önemli bir katma değer sağlamaktadır. Kuruluşumuzdan bu yana; ilkelerimizden, misyonumuzdan taviz vermeden Sakarya’mızın sermayesini birleştirerek ‘Tüm Politik ve İdeolojik Angajmanlardan uzak Güçlü bir SASİAD’ Vizyonu oluşturma hedefimizi kendimize ilke edinerek çalışmalarımızı ve projelerimizi hayata geçirdik.”

GÜCÜNÜ GÜNDEN GÜNE ARTIRIYOR
“SASİAD, kuruluşundan buyana üyelerimizin, şehrimizin ve ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla çok sayıda toplantı, etkinlik, yurt içi ve yurt dışı iş gezileri, seminerler ve fuarlar düzenlemiştir. Ayrıca, çatı kuruluşumuz Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, ekonomi tabanlı STK’lar, üniversiteler ve yerel yönetimlerle iş birliği yapılarak birçok projenin hayata geçmesine katkıda bulunmuştur. Bir sivil toplum kuruluşunun 30 yıl boyunca gücünü günden güne artırarak var olması önemlidir. SASİAD kurulları ile her zaman önemli bir STK olmayı başarmıştır.”

RAHMET VE ŞÜKRAN
Derneğimizin nice 30 yıllarda daha nice başarılarını alkışlamak dileğiyle; SASİAD'ımızın 30. kuruluş yılını kutluyor, başta kurucu Başkanımız İzzet Karacagil ve kurucu yönetim kurulu üyelerimiz Mithat Aymer, Yüksel Büyükakten, Yusuf Mahmutoğlu, Doğan Cenker, Ünal Erinç, Ünal Taşöz, Semih Saner, Mehmet Yaman, Taylan Önuçak ve Hasan Kurtiç olmak üzere bugüne kadar emeği geçen tüm dönem Başkanlarımıza ve Üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Vefat etmiş üyelerimize de Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.” diye konuştu
30’uncu kuruluş yıldönümü programına, SASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Karayaka, dönem başkanları Hakan Alkan, Ahmet Öztürk Hacıeyüpoğlu, Onur Döver, Bülent Esmer ve SASİAD Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi