Yürütülen başarılı çalışmalar sayesinde bir önceki yıla oranla yankesicilikte yüzde 59, işyerinden hırsızlıkta yüzde 16 ve daha birçok suçta önemli oranda azalma sağlandı

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü, 2018 yılında başarılı operasyonlarla il genelinde huzur ve güvenin devamı için 7/24 çalışmaya devam etti. Başarılı operasyonlar sayesinde suç oranında azalma sağlandı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “İlimiz ve çevresinde suç ve suçlulara karşı yürüttüğümüz etkin mücadele 2019 yılında da kararlılıkla devam edecektir” denildi.

KESİNLEŞMİŞ CEZASI OLANLAR
Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde 2018 yılını geçirebilmeleri, suç ve suçlularla etkin mücadelenin sağlanabilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya'nın hayata geçirdiği “zimmetleme” yöntemi ile hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısların adım adım takip edilmesi, süratle yakalanıp adalete teslim edilmesi amaçlanmış, bu hedefte gerçekleştirilen operasyonlarda kesinleşmiş hapis cezası bulunan toplam 2 bin 613 kişi yakalandı." denildi.

SUÇ AYDINLATMA ARTTI
Bu operasyonların yanı sıra devriye, şok uygulama gibi suçların gerçekleşmesinden önceki yürütülen çalışmalar sayesinde 2017 yılı ile karşılaştırıldığında yankesicilik olaylarında yüzde 59, işyerinden hırsızlık olaylarında yüzde 16, evden hırsızlık olaylarında yüzde 8 oranında olduğu gibi; tüm malvarlığına karşı işlenen suçlarda azalma sağlandı. Olayların aydınlatılması için de yoğun çaba sarf edilmesi sonucu yine 2017 yılının suç aydınlatma oranlarına göre yüzde 6’lık artışa ulaşıldı.

OPERASYONLAR
İl Emniyet Müdürlüğü’nde yıl içinde gerçekleştirilen başarılı operasyonlar ve yürütülen çalışmalarda 27 bin 859 zanlı yakalandı; 14 bin 502 zanlı gözaltına alındı; 2 bin 430 zanlı tutuklandı ve 4 bin 857 kişiye adli kontrol tedbiri uygulandı. Ayrıca yapılan şok uygulamalarda 403 adet ruhsatsız tabanca; 135 ruhsatsız tüfek, 311 kurusıkı tabanca, 5 bin 582 değişik çap ve markalarda fişek ile çalıntı olduğu tespit edilen 75 motosiklet ele geçirildi.

Editör: Haber Merkezi