Taraklı’da tüzük çalışmaları tamamlanan “Sakarya Taraklı İlçesi Yenidoğan Romanlar Dayanışma Derneği” kuruldu. Dernek Başkanı Mesut Ardut  Yenidoğan Mahallesinde yaptığı toplantıda tüzel kişilik kazanan derneğin resmen faaliyete geçtiğini söyledi. Taraklı Yenidoğan Mahallesi’nde roman vatandaşların yaşadığını söyleyen Ardut “Roman kültürünü yaşatmak, yaymak ve Romanlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak için dernek kurduklarını kaydetti.
Yenidoğan mahallesinde yaşam şartlarının daha güzel olması için muhtar ile Belediye Başkanı ile Kaymakam ile herkesle iyi diyalog içinde olacaklarını belirten Denek Başkanı Mesut Ardut “Dernek çatısı altında Yenidoğan mahallemizin gelişmesine katkı sağlayacağız” dedi.
Daha sonra dernek lokalinde yapılan sohbette Kocaeli Romanlar Derneği Başkan Yardımcısı Ertuğrul Sevinç, Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Emral Çamdibi’nin de katılımıyla Taraklı Yenidoğan Mahallesi Romanlar Derneği Başkanı Mesut Ardut başkanlığında Cevat Çamdibi, Vedat Çelik, Cavit Acar, İsmail Çelikli, Yaşar Çamdibi ve Tayfun Mete’den oluşan geçici yönetimin tanıtımı yapıldı

Editör: Haber Merkezi