Revizyon burun estetiği, daha önce rinoplasti uygulaması gerçekleştirilen ve sonuçlarından memnun olmayan hastalar tarafından tercih edilir. Bununla birlikte revizyon burun estetiği operasyonu, estetik taleplerin dışında sağlık sorunlarının giderilmesi amacıyla da uygulanabilir. Özellikle rinoplasti sonrasında nefes alma sorunu yaşayanlar revizyon burun estetiği uygulamasını yaygın olarak tercih eder.

Revizyon burun estetiği İstanbul’da Milano Klinik tarafından yapılan cerrahi bir uygulamadır. Dolayısıyla alanında deneyimli ve uzman bir cerrah tarafından klinik ortamda gerçekleştirilmelidir. Uygulamanın temel amacı, hastanın daha önceki operasyonlarda elde edemediği memnuniyeti sağlamaktır. Bu doğrultuda revizyon burun estetiği operasyonu, hasta ve cerrah için önemli düzeyde zorluklar içerir.

Revizyon Burun Estetiği Nedir?

Revizyon burun estetiği operasyonu, daha önce burun bölgesinde yapılan estetik müdahalenin yeniden revize edilmesidir. Burun bölgesinin şekillendirilerek yüz hattına uygun bir görünüm elde etmesinin hedeflendiği operasyon, lokal anestezi uygulaması altında gerçekleştirilir. Revizyon burun estetiği, ilk rinoplasti operasyonundan bazı farklar içerebilir.

Gelişmiş cihaz ve teknolojilere sahip olan Milano Klinik bünyesinde de gerçekleştirilen revizyon burun estetiği operasyonunda kullanılacak kıkırdaklar çoğunlukla kaburga veya kulak bölgesinden alınır. Uygulamanın hedefinde burnun tamamı değil, büyük oranda uç bölgesi vardır. Uç bölgesindeki deforme olmuş kıkırdaklar tamir edilerek hastanın talep ettiği görünümün elde edilmesi amaçlanır.

Kimler Revizyon Burun Estetiği Yaptırabilir?

Revizyon burun estetiği, cerrahi müdahaleye yönelik herhangi bir engeli bulunmayan, tüm sağlıklı bireylere gerçekleştirilebilir. Bununla birlikte operasyonun en çok tercih edilme sebebi; daha önce yapılan burun estetiği operasyonun talepleri karşılamamasıdır. Revizyon burun estetiği, sadece estetik taleplere cevap vermek amacıyla yapılmaz. Yine de ilk rinoplasti uygulaması sonrasında istenilen görüntünün elde edilmemesi halinde bu operasyon tavsiye edilir.

Revizyon burun estetiği operasyonu, şekil bozukluklarının ilk operasyonla yeteri kadar giderilmemesi durumlarında da tercih edilebilen bir operasyondur. Ayrıca nefes almada güçlük çekenlere de revizyon burun estetiği uygulaması önerilir. Operasyonun bir diğer önemli tercih edilme sebebi de ilk rinoplasti uygulamasının beklentilere karşılamasına karşın yeni yüz görünümünün arzu edilen düzeyde olmamasıdır. Bu tarz durumlarda da şekillendirme sağlayarak yüz hatlarıyla burnu uyumlu kılmak üzere revizyon burun estetiği operasyonu tercih edilebilir. Daha fazlasını öğrenmek için https://www.milanoklinik.com/ ‘u ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi