Sakarya’daki rehabilitasyon merkezleri adına Özel Eğitim Dernekleri Sakarya İl Başkanı Özkan Güler ve heyeti, federasyonunun 81 il başkanı ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret ederek AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve İyi Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır’a federasyonun, sektör ile alakalı hazırladığı dosyayı teslim etti.

Özel Eğitim Dernekleri Sakarya İl Başkanı Özkan Güler Özel gereksinimli bireylerimize ve ailelerimize daha iyi hizmet vermek için 3 gün boyunca Ankara’da çalışmalar yaptık. Başta genel başkanımız Yunus Kılıç’a, kurullara seçilen tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.” dedi.

Kurumların yaşadığı maddi sıkıntılar ile alakalı dosyayı vekillere takdim eden Güler, 2022 yılı için destek istedi. Güler yaptığı açıklamada, "Türkiye de bugün itibari ile 3017 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin olduğunu bu merkezlerde 472 bin Özel birey eğitim görmekte ve 47 bin personel istihdam edilmektedir. Bugüne kadar 800 bin Engelli bireyin Rehabilitasyon eğitimleri sona erdirildi ve topluma kazandırılarak büyük işler başarıldı. 2006 yılında Asgari ücretle aynı seviyelerde alınan öğrenci başı ücret her yıl asgari ücret ve enflasyona ezdirilmektedir. 2021 yılına gelindiğinde öğrenci başı ücret 7.2 kat asgari ücretin altında kalmıştır, böyle devam etmesi durumda kurumların ayakta kalması imkansızdır." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi