Sakarya İHH Başkanı Engin Sezer; 29 yıldır olduğu gibi bu Ramazan da ihtiyaç sahiplerine, hatırlanmayı bekleyen kimsesizlere ve sıkıntıya düşmüş çaresizlere umut olmak için yola çıkıyoruz. Biliyoruz ki; iyilik paylaşıldıkça umut var olmaya devam edecek dedi.

Hayırseverlere seslenen Sezer; Geçtiğimiz yıl bağışlarınızla 2 milyondan fazla kişinin Ramazan’ı rahat geçirmesine vesile oldunuz. İHH olarak yaklaşık 150 bin ihtiyaç sahibine zekât, fitre ve fidyelerinizi ulaştırdık. 250 bin aileye kumanya dağıtımı gerçekleştirdik. 600 binden fazla ihtiyaç sahibine sıcak iftar yemeği ulaştırdık. 100 binden fazla yetim yavrumuza bayramlık elbise hediye ettik şeklinde konuştu.

Bu Ramazan ayında yapacakları çalışmalara değinen Sezer; Zekatınızı bağışlayın. Salgının etkisi tüm dünyada devam ediyor. İhtiyaç sahipleri daha fazla yardıma muhtaç hale geldi. Bu yıl zekat bağışlarınızla dertlere derman olabilir, bir umut bekleyenlerin yüzünü güldürebilirsiniz.

Bayramlık hangi çocuğu sevindirmez ki? Yetimlere bayramlık hediye edebilir, bu bayramı unutamayacakları bir bayrama dönüştürebilirsiniz.

Bizler Sakarya İHH olarak sizin adınıza bu sene Arakan’da her gün bin kişi olmak üzere toplamda 30 bin kişiye sıcak iftar yemeği ikram edeceğiz. Somali’de yaptırmış olduğumuz Şehit Muhammed fatih Safitürk Yetimhanesinde kalan kız çocuklarına sahur ve Tanzanya’da yaşayan mazlumlar için kumanya dağıtımı gerçekleştireceğiz. Tüm bunların yanında Türkiye dahil 136 ülke ve bölgede iftardan sahura, zekattan kumanyaya bütün insani yardım çalışmalarımız devam ediyor olacak. Bir kişinin İftar bedeli 20 tl, bayramlık bedeli 150 tl ve kumanya bedeli 175 tl olarak belirlendi dedi.

Sakarya içerisindeki çalışmalara da değinen Sezer, geçen yıl 5 bin aileye kumanya dağıtımı gerçekleştirmiştik, bu sene de en az 3 bin aileye kumanya ve market fişi dağıtımı ile sıcak yuvalarda bir tebessüme vesile olmak istiyoruz diye vurguladı.

Zekat, fitre, sadaka ve diğer bağışlar için Orhan Camii yanındaki İHH Bağış Kabul Merkezine gelerek makbuz karşılığı ya da banka internet yoluyla bağışlar yapılabileceği ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi