Erbakan Vakfı Sakarya Şubesi İl Yönetim Kurulu haftalık toplantısı, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 6. yıldönümünde anma ve anlama” programı hazırlığı gündemiyle toplandı. Buna göre ilk program 28 Şubat Salı günü SAÜ’de Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ile Prof. Dr. Arif Ersoy’un konuşmacı olarak katılacağı etkinlikle yapılacak. 1 Mart Çarşamba günü Orhan Camii’nde akşam namazına müteakip Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleşecek.
HEPİMİZİN HOCASI ERBAKAN
“Hepimizin Hocası Erbakan” sloganıyla 11 STK’nın katılımıyla yapılacak anma etkinlikleri 2 Mart’ta Orhangazi Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da “Uluslar arası Öğrencilerin Dilinden Erbakan ezgileri ile Umut Murare” adlı belgeselle devam edecek. Sakarya’daki anma etkinlikleri, 3 Mart’ta AKM önünde  “Yazı duvarı ve fotoğraf sergisi” ile sona erecek. Erbakan Vakfı Sakarya Teşkilatı 4 Mart’ta ise İstanbul Abdi İpekçi Arena’da “Prof. Dr. Erbakan’ı anma ve Anlama” adlı programa katılacak.
HEDEF BİN KİŞİ
İl Başkanı Hasan Çınar, konuya ilişkin şunları söyledi; “Sakarya’dan İstanbul'daki programa bin kişi götürmeyi hedefliyoruz. Bu program Türkiye'de bir ilk olacak, yaklaşık 30 bin kişi ile ilk defa bir anma programı gerçekleşecek. Programa Filistinli lider İsmail Haniye olmak üzere birçok yabancı misafir de katılacak. Bu program aynı zamanda Erbakan'ı anlama programı olacak. Abdi İpekçi Arena’da, Milli Görüş’ün birinci kırk yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiği anlatılacak ve ikinci kırk yılda da aynı heyecanla yeni hedefler belirlenecek.”

Editör: Haber Merkezi