Özkoç; “Tank Palet Fabrikası özelleştiriliyor. Öncelikle, nedir bu tank palet fabrikası? Fabrika, 1975 yılında kurulmuş, Türkiye’nin tank üreten tek fabrikası. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin elindeki tüm paletler, bu fabrikada üretiliyor. En son sınırdaki IŞİD Operasyonu ve Suriye’deki Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında kullanıldığımız Fırtına Obüslerinin üretildiği fabrika da burası. Peki bu önemdeki fabrika, neden satılmak isteniyor? Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki; satış, bir gecede verilmiş bir karar değil. Cumhurbaşkanının, KHK’larla, tek başına, adım adım planlandığı bir süreç.

İlk adım;
OHAL KHK’sıyla Tank Palet, 1. Ana Bakım Merkez Komutanlığı olmaktan çıkarıldı ve Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğüne bağlandı. Yani Komutanlık ve Kışla ifadeleri tabelasından silindi, 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü oldu ve satışa hazır hale getirildi.

İkinci adım,
Altay Tankı ihalesi oldu. Tankın seri üretimi, prototipi hazırlayan Otokar’a verilmedi ve herkesce sürpriz görülerek Ethem Sancak’a ait BMC firmasına ihale edildi. 9 Kasım 2018’de sözleşme imzalandı.

Ve son adım olarak dün;
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Tank Palet’in, Türkiye’de tank üretimi yapılabilen tek fabrikanın özelleştirilmesi kararlaştırıldı.

Askeri dev bir tesis, sanki kamuya ait basit bir arsa ya da arazi satılıyormuş gibi MGK’nın bile görüşü alınmadan satışa çıkarıldı. Cumhurbaşkanının tek bir imzasıyla,  kimseye sormadan, danışmadan ve de tartışılmadan. Kararla, fabrikanın işletme hakkı, 25 yıllığına satılacak. Yani Ethem Sancak’a, Altay Tankı’nı üretmesi için verilecek.

Fabrika bizim, yani devletimizin, mühendisler bizim, İşçiler bizim, Altyapı bizim. Ancak üretimi, Ethem Sancak’a yaptıracaklar.
Buradaki amaç, AKP’nin her zamanki gibi, rantı kendi yandaşına vermesi, kendi havuzunda tutmak istemesi değil tek başına. İktidardan devrileceğini gören AKP, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelecek 25 yılına ipotek koymak istiyor.
Bu kadar stratejik bir sektörde tekeli, yandaşa veriyor ki devlet, iktidar AKP olmasa bile, AKP’nin ekonomik ayağı olarak çalışan bu şirketlere mecbur kalsın, bağımlı kalsın.

Yoksa Türkiye’nin jeostratejik konumunda, içinde bulunduğu savaş atmosferinde böyle bir satışın ne milli savunma açısından ne de ekonomik açıdan hiçbir mantığı yoktur! Satış konusu olan devletimizin güvenliği ve bağımsızlığıdır!
Kesinlikle kabul etmiyoruz!”

Editör: Haber Merkezi