DEVLET HASTANESİ ALTI
3’ncü Boğaz Köprüsü’ne (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) bağlanacak Kuzey Marmara Otoyolu’nun ilimiz girişinde değişikliğe gidildi. Daha önce Evrenköy-Karapınar mevkiinden olacağı açıklanan çıkış, Yenikent Devlet Hastanesi altındaki mevkiye alındı. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından güzerganın geçeceği Yenikent Bölgesindeki Alandüzü Ormanında ağaç kesim çalışmaları devam ederken, diğer bir otoban çıkışı ise Keresteciler Sanayi Sitesi mevkiinden yapılacak.

GEÇECEĞİ GÜZERGAHLAR
Kuzey Marmara Otoyolu Akyazı’da Osmanbey Mahallesinin kuzey bölgesinden TEM Otoyolundaki bağlantıyla başlayacak. Kuzey Marmara Otoyoluardından Kumköprü, Yeniorman, Çatalköprü ve Yeşilyurt’a doğru gidecek, sonrasında ise Poyrazlar Gölü yakınından Çamyolu, Evrenköy, Alandüzü ile Beşevler bölgesinden Kocaeli’ye varacak. Otoyol, Dilovası’nda Körfez Köprüsü’ne bağlanacak, oradan Bursa’ya kadar devam ederek O-33 Karayoluyla birleşmiş olacak.

KAMULAŞTIRMA SÜRÜYOR
Güzergahtaki arazilerin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Buna göre; Adapazarı Kömürlük, Kulaksız, Korucuk, Karapınar, Karaman, Karakamış, Hacıramazanlar, Güneşler, Dağdibi, Çerçiler, Çelebiler, Trabzonlar, Abalı, Tekeler, Süleymanbey, Rüstemler. Akyazı Kızılcıkorman, Eskibedil, Bediltahirbey, Vakıf, Uzunçınar, Topağaç, Osmanbey, Bedilkadirbey ve Serdivan Beşevler’de kamulaştırmalar sürüyor. 

Editör: Haber Merkezi