Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ)  öğrenim gören S.T.'ye (24) cinsel tacizde bulunulması ve alıkonulması suçlamasıyla yargılanan Meslek Yüksek Okulu'nda şoför olarak çalışan Ergun D. (44) ve öğretim görevlisi Aydın D. (47) ile ilgili yargı süreci tamamlandı.
2008 yılında meydana gelen olayda, S.T. piknik dönüşü evine gittiği, Ergun D.'nin kendisine cinsel saldırıda bulunup zorla alıkoyduğunu, olay sırasında evde olan hocası Aydın D.'nin de kendisini zorla alıkoyduğu gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturmanın ardından, Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Ergun D. ve Aydın D. hakkında dava açılmıştı. 17 Nisan 2009'da davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklardan Ergun D'yi "cinsel saldırı" suçundan iki yıl, "birden fazla kişiyle birlikte cebir kullanmak suretiyle cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan da 6 yıl olmak üzere toplam 8 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.
Öğrencisine yönelik "birden fazla kişiyle birlikte cebir kullanmak suretiyle cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan yargılanan öğretim görevlisi Aydın D. ise 6 yıl hapse mahkum edilmişti. Dava, temyiz için Yargıtay'a gönderilmişti.
Temyize bakan Yargıtay 14. Ceza Dairesi, 12 Nisan'da davayla ilgili kararını verdi. Yüksek mahkeme, sanıkların avukatlarının yaptığı itirazları reddederek, usul ve kanuna uygun olan hükümlerin onanmasına karar verdi.
Yargıtay kararının mahkemeye ulaşmasının ardından, hapis kararları sanıklara tebliğ edildi. Sanıklar, kendileri teslim olmazlarsa haklarında yakalama kararı çıkartılacak.
Editör: Haber Merkezi