Organize Sanayi Bölgesini büyütmenin gayretinde olduğunu söyleyen Başkan Akgün Altuğ, otomotiv sektörü başta olmak üzere makine ve tekstil sektörlerinin anaç sektörlerin başında geldiğini belirterek nitelikli eleman sorununa dikkati çekti.

Personel seçimlerinde ve devamında işe alımlarda çok kısa süre içinde kararlar verildiğini söyleyen Aktuğ, eğitim merkezlerinde yetenek seviye ve becerilerin mutlaka iyi bir yöntem ile belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

NİTELİKLİ ELEMAN
'Sakarya'ya bir faydamız olsun, başka da bir derdimiz yok' diyen Aktuğ, nitelikli eleman yetiştirmenin önemine vurgu yaparak, "Bu konu çok önemli, bugünü yarından ve gelecek zamanlı düşünmek gerekiyor. Nitelikli personeller için eğitim vereceğimiz saha, ekipman ve daha ne gerekliyse o şartları mutlaka yerine getirmeliyiz." dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek bizzat teklif götürdüğünü söyleyen Sakarya'nın tanınmış iş insanlarından 'Beyinci İhsan' lakaplı İhsan Boya, çocukların öncelikle eğilim ve yeteneklerinin mutlaka belirlenmesi gerektiğinin altını çizerek, "Arifiye'de bulunan bir makineyi çalışır hâle getirdik, şu an motor test aşamasında ve orada bize işletmecilik teklifi yapıldı. Burada asıl amaç öğrencilerin hangi işe meyilli olduğu ve beceri kabiliyetinin yükseltilmesi ile iş hayatına daha kolay uyum sağlamasını sağlamaktır. Özellikle okullara özel aletler yapmayı planlıyoruz. Laboratuvar aletleri pahalı oluyor, muhtemelen okullara da özel kitler oluşturmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

NİTELİKLİ ELEMANLAR
Fatih Meslek Lisesinde İş Makinaları Bölümü açtıklarını belirten Aktuğ, amaçlarının operatör yetiştirmek ve aynı zamanda da makinelerin ilk bakımını yapabilecek düzeye gelmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi olarak 2100 dönüm alan içerisinde yüzde 10'luk bir alana tekabül eden 210 dönümün iktisat sahibi firmalara verildiğini belirten Başkan Aktuğ," Bilişim olarak değerlendirilsin şeklinde teklifimiz var. Yani yazılım üzerine firmalar kullansın. Şimdi ise başka bir fikir daha var: SUBÜ ile orayı bir TEKNOKENT gibi değerlendirmek istiyoruz. Fakat burada asıl sıkıntımız, OSB'nin burada 2025 yılından önce faaliyete geçmesi çok zor görünüyor." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Editör: Haber Merkezi