Başkan Yaşar Coşkun mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bugün; 1. Dünya Savaşı ardından kaybettiğimiz ve Kurtuluş Savaşı’yla geri kazandığımız hür irademizin, özgürlüğümüzün tescili Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. Yıldönümünü milletçe gurur coşku ve heyecan içerisinde kutluyoruz.
96 yıllık bu tarih, aziz milletimizin zor zamanlarında nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren ve geleceğimiz için hayat dolu örneklerle doludur. Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla ortaya çıktığı bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir kenetlenme, milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür. Bugün, geçmişte yaşadığımız ve hiçbir zaman unutmamamız gereken o kötü günlerde yaptığımız sıkı kenetlenmeyi, birlikte hareket etmeyi, düşmanlara karşı gösterdiğimiz inançlı tutumu başarıyla sonuçlandırdığımız gündür.
MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK!
Cumhuriyetimizin 96.yılında adil ve gelişmiş bir ülke olma ve dünya mazlumlarının sözcüsü olma yolundaki çabamıza engel olmak için kurulan kirli oyunlar ve terör göstermektedir ki, İstiklal Savaşı; boyutu ve stratejileri değişse de devam etmektedir. Bu kötü zihniyete karşı daha güçlü ve dik bir mücadele sürdürülmesi gerekmektedir. Bu bizim Türk Milleti olarak şanlı tarihimize ve ecdadımıza boyun borcumuzdur.
Cumhuriyetin 100.yılında daha güçlü, daha kararlı, daha çok çalışan ve daha çok başaran bir Türkiye olma inancımızla, MÜSİAD Ailesi adına tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını tebrik eder, Aziz şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi