Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜRASAŞ) Sakarya Bölge Müdürlüğü tarafından bazı haber sitelerinde çıkan haberlere istinaden dün basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıya; Sakarya Bölge Müdürü Dr. Erdal Aba, Bölge Müdür Yardımcıları Ali Kozallık, Burhan Türk ve Ahmet Emin Doğdubay, Koordinatör Nuri Çakır, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Toplantıda Bölge Müdürü Aba tarafından “Milli Elektrikli Tren Seti Araç Prototipi ve Seri Üretimi” ile ilgili gelinen aşamayı anlatan bir sunum yapıldı.

ÜRETİME DEVAM

Milli Elektrikli Tren üretiminin devam ettiğini söyleyen Aba, “Allaha şükür iş sorunumuz yok. Hatta kapasitemizin üzerinde işimiz var. Biz önceden Eğitim Araştırma Hastanesiydik. Şimdi Maltepe Sağlık Ocağı olduk. Karargah bölümleri Ankara’ya çekildi. Biz, sadece üretim ve onarım faaliyetlerini yürütmekle vazifelendirildik. Milli Elektrikli Tren projemizden biraz bahsetmek istiyorum. Trenimiz 160 km hız kapasitesine sahip olup 5 vagondan oluşmaktadır. 1’inci dizisi ile 10 bin km yol yaptık. Testlerimizi tamamlamak için 3 aya daha ihtiyacımız var. Bu “3 ay sonra ticari servise verilecek” anlamına gelmiyor. Her iş planlandığından uzun sürüyor. Her adımda farklı sorunlarla karşılaşabiliyoruz” dedi.

“MİLLİLİK YÜZDE 65”

Prototip araçta milliliğin yüze 65 olduğunu dile getiren Müdür Aba, “Milli tren deyince vatandaş her şeyin Türkiye’de yapılmasını istiyor. Böyle bir durum söz konusu değil. Bana göre dünyada bütün her şeyini üretebilecek ülkeler Almanya ve Fransa’dır. Millilik işi yönetmemizden geliyor. Prototip araçta millilik yüzde 65’tir. Seri üretimde yüzde 75-80’e kadar çıkabilir. Ama hiçbir zaman yüzde 100 olmaz.” ifadelerini kullandı. Serkan OK

Editör: Haber Merkezi