Sakarya Kuvayi Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Sözde cumhurbaşkanı" sözüne tepki göstererek, “Bu yakışıksız söz, Cumhuriyetin değerlerini ve halkın iradesini yok saymak demektir” dedi.

GERİLİME NEDEN OLDU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a "Sözde cumhurbaşkanı" diyerek siyasette yeni gerilime neden olan sözlerine bir tepki de Sakarya Kuvayi Mücahitler Derneği’nden geldi.

HALKIN İRADESİNE SALDIRI
CHP liderinin bu tavrıyla cumhuriyet değerlerine ve makamlarına saldırdığını söyleyen Sakarya Kuvayi Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, “Halkın iradesiyle seçilmiş bir Cumhurbaşkanını ‘sözde’ diye nitelemek, cumhuriyetin değerlerini ve halkın iradesini yok saymaktır” dedi.

‘ŞİDDETLE KINIYORUZ’
Başkan Coşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtığı Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığını ihlal ettiği ve kişilik haklarını ağır bir şekilde zedelediğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı'na 'sözde' demek Türk milletine, milli egemenlik ilkelerine ve demokrasi kültürüne saygısızlık ve ihanettir. Kılıçdaroğlu’nu, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan için sarf ettiği yakışıksız sözlerinden dolayı şiddet ve nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi