Serdivan Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan kongreye MTTB Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, MTTB Genel Sekreteri Osman Nuri Boran, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Arslan, AK Parti İl Sekreteri Fatih Balkancı, Genç Birlik Sakarya Şube Başkanı Ömer Özcan, MTTB Ankara İl Başkanı Burak Kaplan, Genç Birlik Sakarya Şube Başkanı Halil Altundal, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalışkan, HAK-İŞ İl Temsilcisi Mesut Gökdemir, MTTB Sakarya İl Başkanı Hüseyin Yetkiner, MTTB üyeleri ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanılan genel kurulda, geçmişten günümüze MTTB’nin tarihi süreci ve Sakarya’daki faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından divan heyetinin seçimi yapıldı.

“105. YIL DÖNÜMÜMÜZ HAYIRLI OLSUN”

Kongrede konuşmasını gerçekleştiren MTTB Sakarya İl Başkanı Hüseyin Yetkiner, “Bugün sizlerin karşısında durmaktan, Türkiye’nin en köklü gençlik hareketi ve asırlık çınarı olan Milli Türk Talebe Birliği’nin bir ferdi olarak bu şerefli görevi üstlenmekten onur duyduğumu ve çok heyecanlı olduğumu belirtmek isterim. İki gün önce Milli Türk Talebe Birliği’mizin 105. yıl dönümünü aynı heyecan, aynı kararlılık ve aynı ‘Büyük Türkiye İdealine’ ulaşma umuduyla karşıladık. Bu vesileyle buradan kıymetli büyüğümüz, Genel Başkanımız nezdinde MTTB’mizin 105. yaşını kutluyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum.

Ağustos ayının ilk günü genel merkezimizde, Genel Başkanımız İsmail Emrah Karayel beyefendinin tevdileriyle bu kutlu göreve gelmiş, bayrağı devraldığımız yerden daha yükseklere taşımak için çalışmalarımıza başlamıştık. Bugün de yarın da aynı şevk ve kararlılıkla tüm dava arkadaşlarımızla bu kutlu davayı daha da ileriye taşıyacağımıza olan inancımız tamdır.

“DEĞERLERİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Asırlık Milli Türk Talebe Birliği olarak geleceğini kendisi, toplumu ve dünya insanlığı için en iyi şekilde inşa edecek üniversite gençliğinin taşıması gereken sosyal kültürel ve fikri donanıma sahip, ahlaklı, kararlı ve gücünü geleneğinden alan bir neslin yetişebilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve her alanda gençliğe temas etme yolundan vazgeçmeyeceğiz. Toplumumuzun temel yapı taşı olan kültür, ahlak, aile, örf ve anane gibi değerlerini hiçe sayan ve toplumumuzu, kültürümüzü, dinimizi ve milli bilincimizi yok sayan yıkmaya çalışan güruhun her zaman tam karşısında olacak ne istediğini bilen, imanlı bir gençliğin her zaman yanında, önünde, arkasında, sağında ve solunda olacağız.

İşte bu şuurla hareket ederek, başka milletlerin, başka kültürlerin, başka sistemlerin hegemonyası altında olanların, gençlerimiz hakkında öğrenilmiş çaresizlik aşılamaları ve onları belli bir kalıp etrafında şekillendirmek istemelerine karşın, işte gençlik burada diyoruz! Ve gençler sizin çizdiğiniz kalıpların dışında diyoruz.

“KUDÜS İSLAMINDIR! VE HEP İSLAMIN KALACAKTIR”

105 yıllık tarihiyle çok büyük bir dernek hafızasına sahip olan çatımız Milli Türk Talebe Birliği gençleri, aynı milli bilinç ve şuurla Çanakkale’de vatanını müdafaa etmek uğruna şehit oldular. İşte bu gençler yine vatanını müdafaa etmek için bütün darbelerde kapatılmış olmasına rağmen, kardeşin kardeşe kırdırılmasını isteyenlere karşı taştan, sopadan ve silahtan uzak durarak; kâğıda, kaleme ve ilme sarıldılar. Nitekim bugünün Türkiye’sini yönetenler yine o gençlik oldular. İşte bu gençler Ayasofya Camiinin kapısına zincir vuranlara karşı mücadeleden asla vazgeçmediler. Milyonlarca imza topladılar, zincirler kırılacak Ayasofya açılacak dediler. Ve çok şükür bugün aslına kavuşmanın heyecanını hala yüreğimizde hissetmekteyiz. Şimdi yüreğimizin hala buruk olduğu ve yalnızlığa, zulme, türlü acılara yıllarca şahitlik eden Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya tarihe not düşürülmesi adına seslenmek istiyorum. Kudüs İslam’ındır ! Ve hep İslam’ın kalacaktır. Özüne ve aslına döneceğini biliyor ve hasretle bekliyoruz. Ayasofya açıldı, Sırada Mescid-i Aksa.

“KÖKLÜ BİR TEŞKİLAT”

MTTB’nin çok köklü bir teşkilat olduğuna vurgu yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, MTTB’nin faaliyetlerinde heyecan olduğunu, buradaki gençlerin, MTTB misyonunu daha da ileriye taşıyacağına inandıklarını ve kendilerinin de genç kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

“ASIM’IN NESLİ KARŞIMDA DURUYOR”

MTTB 6. Olağan Kongresinin hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Üstadın hayalini kurduğu Asım’ın nesli şimdi karşımda duruyor. Asım’ın nesli çok şükür bugün imkânlarla donatılmış. İstediği eğitimi alıyor, her türlü projesine destek buluyor. Şimdi bizlerin rüyasını gören yüce gönüllerin yüz akı olma zamanıdır. Şimdi güçlü olma, bir olma, iri olma, diri olma zamanıdır. Tesis etmiş olduğunuz bu birliktelik çok önemli. Buradan edindiğiniz dostlar ömrünüz boyunca sizinle birlikte olacak. Ne zaman başınız sıkışsa size desteğe gelen ilk kişiler dava arkadaşlarınız olacak. Kutlu bir amaç için bir araya geldik. Omuz omuza mücadelenin ruhunu hiçbir şeye değişmem. Bu fikir ve ideal birliği çok önemli. Bunun kıymetini bilmek hepimizin görevidir. 6. Olağan Kongremizin İl Yönetimimizi tebrik ediyorum. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum” dedi.

“2053’E SİZLERLE ULAŞACAĞIZ”

6. Olağan Kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek MTTB Sakarya teşkilatının çok güzel çalışmalara imza attığını ifade eden MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel, “İnşallah MTTB olarak salgın tedbirlerine de riayet ederek çalışmalarımıza başladık. Bizim çalışmamız, üretmemiz, koşmamız gerekiyor. Ülkemiz eskimez MTTB’lilerle birlikte bugünlere ulaştı. Ülkemizi 2053 hedeflerine ulaştıracak olan sizlersiniz. Asla birliğinizi kaybetmeyin. Devletinize ve milletinize sahip çıkmayı sürdürün. Yarın çok önemli görevlerde sizler olacak, ülkemize hizmet edeceksiniz. Bayrağı sizlere emanet ediyoruz. Sakarya teşkilatımız MTTB’nin gözünü aydın eden, iyi teşkilatlarımızdan birisidir. Her birimiz üzerimizde düşeni yapalım. Sizlere güveniyor, inanıyoruz.” diye söyledi.

“2022’Yİ KUDÜS YILI İLAN EDİYORUZ”

Sakarta teşkilatımızın hazırlamış olduğu faaliyet bülteni videosunda da görmüş olduğumuz iki ipucu var. Başta Ayasofya, sonda Mescid-i Aksa. Buradan duyurusunu yapmış olalım. 2022 yılını vatan, millet ve inanç sevdalıların oluşturduğu MTTB olarak, ‘Kudüs Yılı’ ilan ediyoruz. O kutlu yeri, Mescid-i Aksa’yı da aslına kavuşturup, ondan sonra da İnşallah yeni hedeflere odaklanacağız. Bizde Kızıl Elmalar bitmez!” dedi.

Kongrenin sonunda MTTB büyükleri, üyeleri ve davetliler, İl Başkanı seçilen Hüseyin Yetkiner’i tebrik ederek görevinde başarılar dilediler.

Editör: Haber Merkezi