Eski adı Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) olan bugünkü Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. (TÜRASAŞ) Sakarya Bölge Müdürlüğü'nde 2019 yılında üretimine başlanan milli elektrikli tren seti için çalışmalar sürüyor.

TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğü'nde üretilen Milli Elektrikli Tren, avrupa standartlarına uygun olarak gerçekleştirilen hız ve frenleme gibi yüzlerce testi başarıyla geçmişti. Son testleri için raylara inen Milli Elektrikli Tren Seti, 10 bin kilometre yol katederek Türkiye’yi yaklaşık beş kez dolaşmıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğü'nde yapımı tamamlanan Milli Elektrikli trenin ikinci setinin test sürüşlerine başlanıldığını duyurdu.

TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğü'nde önündeki tren setlerinde test edilen ikinci setinden çekilen görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Karaismailoğlu, "İlk Milli Elektrikli Trenimiz 10 Bin km test sürüşü gerçekleştirdi. İkinci trenimiz de test sürüşlerine başladı! Hayırlı olsun! Başarı ekip işi! Teşekkürler @turasasgm" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi